Υπουργείο Παιδείας: Με φυσική παρουσία η εξεταστική στα ΑΕΙ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Οι φοιτητές που δεν εξετάστηκαν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει λόγω νόσησης από κορωνοϊό, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία.

Όσοι φοιτητές νοσούν με κορωνοϊό δεν θα μετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι όσοι προσέρχονται σε ΑΕΙ για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. «Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξεταστική με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ 

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική η επίδειξη ενός εκ των εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό PCR τεστ έως 72 ωρών
  • αρνητικό rapid test έως 48 ωρών

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, για όλους τους συμμετέχοντες. Το υπουργείο συστήνει τη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -