ΥΠΠΟΑ : Επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ σε πολιτιστικές δράσεις για παιδιά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Απαντώντας στην ειδική πρόσκληση που εκδόθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021 για πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Συνολικά επιχορηγούνται 117 προτάσεις σε όλη την επικράτεια, ενώ το 60% των δράσεων που επελέγησαν, θα υλοποιηθεί εκτός Αττικής. Στην πρόσκληση  ανταποκρίθηκαν συνολικά και εμπρόθεσμα 147 φορείς εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου.

Οι 117 προτάσεις θα λάβουν επιχορήγηση από κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και η επιλογή των προτάσεων προς επιχορήγηση έγινε από Γνωμοδοτική Επιτροπή με την ακόλουθη σύνθεση:

  1. Αντώνης Λενακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής ΑΠΘ.
  2. Μάρθα Κατσαρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  3. Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
  4. Γεωργία Δαμοπούλου, εικαστικός, υπεύθυνη των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού.
  5. Τσιλιμπέρδη Νίκη – Μόνικα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας ΔΑΣΔ, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ως Πρόεδρος, με Αναπληρώτρια Πρόεδρο, την κ. Όλγα Ζαφείρη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης της ΔΑΣΔ.

Αναλυτικά οι δράσεις που επιχορηγούνται ΕΔΩ

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -