Οι τηγανίτες αποτελούν μια από τις πιο γνωστές απολαύσεις της Σάμου κι έναν από τους πιο γνώριμους εκπροσώπους του νησιού, πρωταγωνιστώντας σε αλμυρούς και σε γλυκούς συνδυασμούς.Του Σταύρου Μαρινόπουλου
Το BestNews, λοιπόν, σας παρουσιάζει μια συνταγή από το νησί του Πυθαγόρα και του τυράννου Πολυκράτη (από το έργο του Ηροδότου), όπου συνδυάζεται η αλμυρή και η γλυκιά γεύση. Ιδού:
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
Ανθότυρο
Μέλι
Σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύετε. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο.
Ρίχνετε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι.
Ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα, αν είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι.
Αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Παίρνετε μικρές μπάλες από το ζυμάρι και τις πιέζετε να πλατύνουν. Τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τις τηγανίτες με τριμμένο ανθότυρο, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ BESTNEWS ΕΔΩ