Αγγλία: Διασώθηκε νεαρή φώκια που εντοπίστηκε έξω από κεμπαμπτζίδικο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια γκρίζα φώκια νεαρής ηλικίας διασώθηκε όταν εντοπίστηκε έξω από ένα κατάστημα κεμπάπ στο Νόρφολκ της Ανατολικής Αγγλίας.

Στην ομάδα διάσωσης Marine and Wildlife Rescue εστάλησαν το βράδυ της Παρασκευής φωτογραφίες του ζώου, το οποίο βρισκόταν έξω από το κατάστημα κεμπάπ Istanbul Delight στο Hemsby, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία.

Ο Dan Goldsmith, πρόεδρος του κέντρου διάσωσης με έδρα το Great Yarmouth, δήλωσε πως μετά την πρώτη έρευνα αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα. «Αφού ψάξαμε την περιοχή για αρκετή ώρα, βρήκαμε τελικά τη φώκια να τσαλαβουτάει σε ένα μονοπάτι έξω από μια αίθουσα ψυχαγωγίας που ονομάζεται Mirage», είπε.

«Το νεογνό πρέπει να έψαχνε απλώς για κάποιο καταφύγιο, αλλά να αποπροσανατολίστηκε και συνέχισε να κατευθύνεται προς την ενδοχώρα», διευκρίνισε.

Ο 38χρονος Goldsmith δήλωσε ότι το νεαρό θαλάσσιο θηλαστικό ήταν καλά στην υγεία του και μαζί με έναν συνάδελφό του το φόρτωσαν σε ένα φορείο για να το μεταφέρουν πίσω στην παραλία.

Φωτ.: Marine and Wildlife Rescue

Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους εικόνες φώκιας στην ενδοχώρα καθίστανται όλο και πιο συχνές ως αποτέλεσμα της αύξησης των πληθυσμών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια.

«Αυτό ήταν πιο ασυνήθιστο από αυτό που κάνουμε συνήθως, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο», δήλωσε ο Goldsmith. «Θυμάμαι ότι πριν από 20 χρόνια δεν λαμβάναμε σχεδόν καθόλου κλήσεις για φώκιες, ίσως δύο την εβδομάδα . Αυτή τη στιγμή, σε περιόδους αιχμής λαμβάνω πιθανώς 15-20 κλήσεις για διαφορετικές περιπτώσεις με φώκιες ανά ημέρα», συμπλήρωσε.

Οι γκρίζες φώκιες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε 500 στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 120.000 και αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη περίοδο γεννήσεων, είναι που, σύμφωνα με τον Goldsmith, ευθύνεται για την αύξηση τέτοιους είδους εικόνων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -