Saturday, 15 August 2025

Σπύρος Δαρσινός: Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ έσωσε χελωνάκι on air

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές των κορυφαίων Σχολών Δημοσιογραφίας: NEW MEDIA STUDIES του Σταμάτη Μαλέλη και ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, που ανήκουν στον εκπαιδευτικό κόμβο Training HUB. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στοTraining HUB. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη και του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Σπύρος Δαρσινός, βρισκόταν για ρεπορτάζ στον Κουβαρά Αττικής και διέκοψε το live του, προκειμένου να σώσει ένα χελωνάκι.

Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος

Η σημερινή πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής, βρέθηκε μία ανάσα από τον οικισμό του Αγίου Στυλιανού, προκάλεσε πολλές καταστροφές σε τουλάχιστον ένα εργοστάσιο και σε ορισμένες κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ από τις πύρινες γλώσσες, κινδύνεψαν αρκετά ζωάκια.

Η πυρκαγιά, ξέσπασε στις 8 το πρωί, μιας και σήμερα η περιοχή είχε κηρυχθεί υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς επιπέδου 4, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, βρέθηκε ο καλός συνάδελφος της ΕΡΤ, Σπύρος Δαρσινός, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ από το πύρινο μέτωπο και μετέδιδε τις πληροφορίες. Κι εκεί που μετέδιδε την εικόνα από την πυρκαγιά, σε κάποια φάση διέκοψε το ρεπορτάζ του, σταμάτησε να περιγράφει και εμφανίστηκε μπροστά από την κάμερα, κρατώντας στα χέρια του, ένα χελωνάκι, το οποίο έσωσε on air.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο (από το 5ο λεπτό και μετά)

Όπως εξήγησε ο Σπύρος Δαρσινός, στη συνέχεια, το χελωνάκι που κρατούσε στα χέρια του, ήταν ζωντανό, παρά το γεγονός είχε υποστεί εγκαύματα σε κάποια σημεία του σώματός του. Αφού βεβαιώθηκε ότι είναι καλά, συνέχισε τη μετάδοση του ρεπορτάζ.

Στη μάχη με τις φλόγες, ρίχτηκαν 197 πυροσβέστες, με 7 πεζοπόρα, εθελοντές και 42 οχήματα. Επιπλέον, συνέδραμαν 23 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, 24 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος βοήθησαν 2 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Επιπλέον, στην επιχείρηση βοήθησε, με υδροφόρες ο Δήμος Σαρωνικού. Εν τέλει η φωτιά,τέθηκε υπό έλεγχο.

Τα πιο πολλά συγχαρητήρια, πάνε στον καλό συνάδελφο, που έσωσε το χελωνάκι και έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του.

Σπύρο μου, χίλια μπράβο !!!

Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος

Σάκης Θεοδωρόπουλος

 

 

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!