ΖΩΑΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αγοράκι με προσθετικό πόδι υιοθετεί κουτάβι χωρίς πατούσα

Από τα 11 κουταβάκια που γεννήθηκαν στη φάρμα της Μπαρμπ και του Ρας Φελτ στη Μινεσότα τον Φεβρουάριο, ένα ξεχώριζε καθώς ήταν πολύ νυσταλέο και του έλειπε μια πατούσα.

Η κτηνιατρική ομάδα των Φελτ υπέθεσε ότι ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί γύρω από το ποδαράκι του όσο ήταν στη μήτρα, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθεί φυσιολογικά, εξήγησε στη Washington Post η Μπάρμπ Φελτ, που εκτρέφει γκόλντεν ριτρίβερ στη φάρμα της εδώ και 40 χρόνια.

Την βάφτισαν Μάρβελ και φοβήθηκαν ότι δεν θα βρει ποτέ σπίτι. Όμως μετά τους ήρθε μια ιδέα:

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν υπέροχο αν την αναλάμβανε κάποιος με αντιστοίχως άνισα πόδια. Πιστέψαμε ότι θα ήταν η τέλεια συντροφιά, αν βρίσκαμε το σωστό παιδί», εξηγεί η 61χρονη Φελτ.σκύλος χωρίς πατούσαΣτις 9 Απριλίου, η Φελτ έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, παρουσιάζοντας τα κουτάβια και μιλώντας για το ξεχωριστό κουταβάκι με τις τρεις πατούσες. Και μια από τους πελάτες της, μια εργασιακή ψυχολόγος, επικοινώνησε μαζί της λέγοντας ότι δούλευε με ένα παιδί, το δεξί πόδι του οποίου ήταν πιο κοντό από το άλλο.

Αμέσως μετά, κάλεσε τον Μπλέιν και τη Στέφανι Γουίλιαμς, από τη Μινεσότα, μαζί με τα τρία παιδιά τους, την 8χρονη Έβελιν, τον 7χρονο Πάξτον και τον μόλις ενός έτους Ντόσον. Ο Πάξτον είχε γεννηθεί πρόωρα και όταν βρισκόταν στη θερμοκοιτίδα ανέπτυξε μια μόλυνση, εξαιτίας της οποίας η ανάπτυξη του δεξιού του ποδιού παρουσίασε καθυστέρηση.

Όταν έγινε τεσσάρων ετών, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι και να τοποθετήσουν προσθετικό. Όταν έμαθαν για την ύπαρξη ενός κουταβιού που αντιμετωπίζει αντίστοιχες προκλήσεις με τον γιο τους, οι Γουίλιαμς ενθουσιάστηκαν. Και λίγες ημέρες αργότερα πήγαν στη φάρμα των Φελτ για να γνωρίσουν το κουτάβι που δεν είχε πατούσα.Όπως εξηγεί ο 38χρονος Μπλέον «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μπορούσες να δεις αμέσως τον ιδιαίτερο δεσμό του Πάξτον με την Μάρβελ. Αμέσως μόλις κάθισε κάτω, η Μάρβελ έτρεξε επάνω του και έγλειφε το πρόσωπό του».

Όπως ακριβώς ο Πάξτον χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί προκειμένου να αποκτήσει προσθετικό πόδι και να είναι σε θέση να κινηθεί ευκολότερα, έτσι θα συμβεί και με την Μάρβελ, όταν συμπληρώσει τους 8 μήνες ζωής.

«Ο Πάξτον είναι πολύ περήφανος για εκείνη», λέει η μητέρα του. «Λέει σε όλους ότι της λείπει μια πατούσα και ότι είναι ακριβώς όπως κι εκείνος».Το αγόρι, που τώρα τελειώνει την πρώτη δημοτικού, λέει ότι κάθε πρωί που ξυπνάει ανυπομονεί να παίξει με το κουτάβι του.

«Η Μάρβελ είναι το πιο χαριτωμένο σκυλάκι του κόσμου. Είναι τόσο απαλή που δεν μπορώ να σταματήσω να τη χαϊδεύω. Και με αγαπάει», λέει το αγόρι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button