Ανοίγει ξανά τo Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων σε νέο χώρο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με μια ανάρτηση στα social media ο γνωστός ιδιοκτήτης του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης, ενημερώνει πως το βιβλιοπωλείο ετοιμάζεται προκειμένου να δεχτεί ξανά τους επισκέπτες του.

Η ίδια ανάρτηση λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε και στην σελίδα που διατηρεί το βιβλιοπωλείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βιβλιοπωλείο – παλαιοπωλείο εγκαθίσταται σε νέο, μόνιμο χώρο και φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς και προσφοράς των υπηρεσιών του στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όπως ο ίδιος σημειώνει στις αναρτήσεις του γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς των βιβλίων και των επίπλων αλλά και εκείνα της ανακαίνιση του νέου χώρου προκειμένου να μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες.

Η ανάρτηση του ιδιοκτήτη του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων 

«Οφειλή ευγνωμοσύνης. Τρείς συνάνθρωποι μας στήριξαν για το βάψιμο του μόνιμου χώρου: Μας στήριξαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ κυρία Πίστη Κρυσταλλίδου. Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας και διότι έδειξαν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους πως στέκονται εμπράκτως σε προσπάθειες ανθρώπων που θέλουν να γυρίσουν ξανά το χαρτί της ζωής τους. Το βάψιμο όλων των επιφανειών του μόνιμου χώρου έγινε με την γενναιόδωρη προσφορά αυτών των τριών ανθρώπων οι οποίοι έχουν δει από την αρχή την προσπάθεια μας», σημειώνει στην ανάρτηση σου ο κ. Κουρσούμης.

«Έχουν σταθεί με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και όταν έμαθαν πώς δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να βάψουμε για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την λειτουργία του, αμέσως συνέτρεξαν και ανέλαβαν το έξοδο αυτό. Σήμερα δείχνω πολλές, από τη χαρά και την ουσιαστική στήριξη, φωτογραφίες με τη μεταμόρφωση που έχει γίνει στον χώρο μετά το βάψιμο. Πιστεύουμε πως με λίγη ακόμα προσπάθεια δηλαδή δουλειά για να καλύψουμε και τον εξοπλισμό σε υπολογιστές σύντομα θα ανοίξουμε. Αυτός θα είναι σύντομα ο μόνιμος χώρος για το “παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων”», καταλήγει στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -