ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απολύμανση προληπτικά σε όλη τη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι όλο το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιεί προληπτικά απολύμανση για τον κορωνοϊό.

” Με εξειδικευμένο συνεργείο και πιστοποιημένες διαδικασίες, προχωρά σε απολύμανση, για λόγους πρόληψης, στους παρακάτω χώρους:

Όλα τα σχολεία κάθε βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), όλους τους παιδικούς σταθμούς, όλα τα ΚΑΠΗ, όλες τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, το Δημαρχείο (παλιό και νέο) και όλους τους δημοτικούς χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η απολύμανση θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ. Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για ό,τι νεότερο χρειαστεί.

Συνιστούμε και πάλι ψυχραιμία, τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής. “

Πυρετωδώς εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου εξειδικευμένα συνεργεία τα οποία προέβησαν σε πλήρη απολύμανση των 53 σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, παιδικών σταθμών, δημοτικών εγκαταστάσεων, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών λεωφορείων. Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε με πιστοποιημένη διαδικασία και υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η όλη επιχείρηση έγινε προληπτικά, ενώ έως και τις 13 Μαρτίου θα παραμείνει κλειστό, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας για να μηδενιστεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού. Διευκρινίζεται ότι δεν έχει διαγνωσθεί στην πόλη μας κρούσμα του Covid-19.

«Όλοι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και θέλουμε να γνωρίζουν οι πάντες ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προλάβουμε το όποιο ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, κλείνουμε από σήμερα και τα ΚΑΠΗ, διότι εκεί υπάρχουν ηλικιακά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για ό,τι άλλο τυχόν χρειαστεί».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανικολάου απευθύνει «ένα τεράστιο ’ευχαριστώ’ σε όλους όσοι εργάστηκαν υπεράνθρωπα για να ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια απολύμανσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα σε τόσο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο».


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button