Sunday, 20 September 2025

Αρκαδία: Οργή «Νέας Πελοποννήσου» για την Πλάκα Λεωνιδίου

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές των κορυφαίων Σχολών Δημοσιογραφίας: NEW MEDIA STUDIES του Σταμάτη Μαλέλη και ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, που ανήκουν στον εκπαιδευτικό κόμβο Training HUB. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στοTraining HUB. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη και του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Άκρως απογοητευμένη έμεινε η παράταξη Τατούλη από τα πρόσφατα βήματα της διοίκησης Πτωχού αναφορικά με το μέλλον των λιμενικών εργασιών στο Λεωνίδιο, στην Αρκαδία.

Του Σταύρου Μαρινόπουλου

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο προαναφερθείς συνδυασμός κατήγγειλε την Παρασκευή νέα δημαγωγικά παιχνίδια εις βάρος ενός επινείου.

Αναλυτικά:

«Επτά χρόνια μετά τη δημοπράτηση των 5.600.000€ για το λιμάνι του Λεωνιδίου, με την υπ’ αριθμ. 840/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Περιφερειακή Αρχή του κυρίου Πτωχού επιχειρεί να κλείσει διοικητικά και οικονομικά το έργο, χωρίς να αναλάβει καμία απολύτως ευθύνη για την κακοδιαχείριση και τη διάλυση της εργολαβίας.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας για το λιμάνι του Λεωνιδίου ξεπερνούν πλέον κάθε όριο εμπαιγμού, καθώς το έργο, που είχε λάβει χρηματοδότηση 5.600.000€ το 2018 και δημοπρατήθηκε το 2019, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από επτά χρόνια, αλλά δεν έχει αρχίσει καν! Και σήμερα, η Περιφέρεια… θυμήθηκε ξαφνικά (!) να ορίσει επιτροπή παραλαβής ενός “νεκρού”, επί της ουσίας, έργου!

Ύστερα, λοιπόν, από αυτή την αποτυχία και το χάσιμο κρίσιμου και πολύτιμου χρόνου, αλλά και σημαντικών πόρων που θα δοθούν στον ανάδοχο ως αποζημίωση, παρουσιάζουν ως επιτυχία το αίτημα για υποβολή πρότασης περί καινούργιας χρηματοδότησης στο Ειδικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών 2026-2030.

Εν ολίγοις, ομολογούν ότι τα 5.600.000€ που είχαμε εξασφαλίσει το 2018 από το ΠΔΕ για το λιμάνι του Λεωνιδίου χάθηκαν οριστικά. Και το πιο προκλητικό είναι ότι αυτή η εξέλιξη, αντί να οδηγήσει την τωρινή Περιφερειακή Αρχή σε μια μεγάλη συγγνώμη προς τους Αρκάδες πολίτες, προβάλλεται ως τεράστια επιτυχία!

Οφείλει ο κύριος Πτωχός να μας ενημερώσει πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο έργο και πόσο είναι το κόστος που θα επιβαρύνει το έργο λόγω αποζημιώσεων στον εργολάβο! Παράλληλα, πρέπει να μας πει πού βρίσκονται τα 2 εκατ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες από τον κύριο Βλάση και πώς συνδέονται με τη νέα πρόταση των 5,5 εκατ. ευρώ!

Η υπόθεση δεν είναι πλέον μόνο πολιτική. Η διαχείριση του έργου δημιουργεί σοβαρά ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν και ως προς τυχόν διοικητικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες από τα αρμόδια ελεγκτικά και δικαστικά όργανα.

Στη συνολική πολιτική πρακτική και διαχείριση της Περιφερειακής Αρχής  για το συγκεκριμένο έργο, ταιριάζει απόλυτα η εξής λαϊκή ρήση: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!” Ντροπή και μόνο ντροπή!

Με τη θεσμική ευθύνη που μας έχουν αναθέσει οι πολίτες και με όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει το υπάρχον νομικό πλαίσιο, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στη διερεύνηση της υπόθεσης και στην απόδοση κάθε ευθύνης που τυχόν προκύψει».


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ «BEST NEWS» ΕΔΩ

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!