Μια άκρως «αιχμηρή» ανακοίνωση με έντονο προεκλογικό «άρωμα» κι αναφορές στη σχέση Πτωχού-Σαμαρά εξέδωσε προχθές ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος».
Του Σταύρου Μαρινόπουλου
Η παράταξη Τατούλη επεσήμανε μέσω αυτής ότι ο πρώτος εκ των δύο προαναφερόμενων ανδρών εξακολουθεί να παίζει «γαλάζια» δημαγωγικά παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες Μωραϊτών σπουδαστών και γεωργών, λησμονώντας όμως ποιος πρώην Πρωθυπουργός τον στήριξε το 2023.
Αναλυτικά:
«Την ώρα που οι πολίτες της Πελοποννήσου δοκιμάζονται από την ακρίβεια, οι επιχειρήσεις (ιδιαίτερα της εστίασης) αντιμετωπίζουν μια δύσκολη τουριστική περίοδο και ο πρωτογενής τομέας (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κ.λ.π.) βρίσκεται σε βαθιά κρίση, ο Περιφερειάρχης επιμένει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, όπου όλα δήθεν πηγαίνουν εξαιρετικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η δήθεν “λύση” για τη φοιτητική στέγη, με επικείμενη πρόσκληση μόλις 10.000.000 ευρώ για όλη την Πελοπόννησο, καθώς και οι περίφημες προτάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αρδευτικά έργα ύψους 250.000.000 ευρώ.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτό το επικοινωνιακό “πυροτέχνημα” για την φοιτητική στέγη είναι πολλά, αφού τίθενται σημαντικά νομικά, διαχειριστικά και διοικητικά ζητήματα, για τα οποία οφείλονται απαντήσεις.
Σε ό,τι αφορά τα αρδευτικά έργα, ο ίδιος ο κ. Πτωχός φρόντισε να… ξεκαθαρίσει ότι το γεγονός πως υποβλήθηκαν προτάσεις δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν αποδεκτές ή ότι θα υλοποιηθούν. Την ίδια στιγμή, για μεγάλα και κρίσιμα έργα, όπως ο Ασωπός, το Φιλιατρινό Φράγμα και η λίμνη Τάκα, αντί να απολογούνται για τις καθυστερήσεις και τις απώλειες χρημάτων, θριαμβολογούν με περισσό θράσος!
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί να διοικείται με “φωτοβολίδες” για πρωτοσέλιδα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ο κ. Πτωχός, αντί να λειτουργεί ως αυτοτελής Περιφερειάρχης που διεκδικεί για την Πελοπόννησο, εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Περιφέρεια, υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις, η κυβερνητική εικόνα στην Πελοπόννησο παρουσιάζει καθίζηση, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα του Αντώνη Σαμαρά, εξέλιξη με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρειά μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Πτωχός δίνει καθημερινά εξετάσεις ως “υπάλληλος” του Μητσοτάκη και πολύ σύντομα θα μετρηθούν και οι πολιτικές αποδόσεις του ως “γενίτσαρος”, αφού την ανάδειξη και όλη την πολιτική πορεία του την χρωστάει στον Αντώνη Σαμαρά.
Υ.Γ. Οι Κολοκοτρωναίοι θα νικήσουν τους σύγχρονους Κωλέττηδες της “Ομάδας Αλήθειας” της Πελοποννήσου!»
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ «BEST NEWS» ΕΔΩ







