Αστρονομικό ποσό σε δημοπρασία για δύο όπλα του Ναπολέοντα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Δύο όπλα του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη πωλήθηκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Osenat την Κυριακή, δίπλα στο παλάτι Φοντενεμπλό, όπου το 1814 προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τον γαλλικό οίκο, τα όπλα του Ναπολέοντα συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσό των 1,69 εκατ. ευρώ. Κατασκευάστηκαν με χρυσό και ασήμι από τον οπλοποιό Louis-Marin Gosset και έχουν χαραγμένη μία εικόνα του ίδιου του αυτοκράτορα.

Λέγεται ότι ο Ναπολέων σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για να βάλει τέλος στη ζωή του τη νύχτα της 12ης Απριλίου 1814, καθώς η ήττα των στρατευμάτων του από ξένες δυνάμεις σήμαινε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την εξουσία.

Πριν από την δημοπρασία, το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τα χαρακτήρισε ως εθνικό θησαυρό και απαγόρευσε την εξαγωγή τους. Επίσης η γαλλική κυβέρνηση έχει πλέον 30 μήνες για να κάνει μια προσφορά αγοράς στον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί.

Πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις η τιμή πώλησης των όπλων

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, ενώ η τελική τιμή πώλησης ήταν πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις των 1,2-1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τα προσωπικά αντικείμενα του εμβληματικού αυτοκράτορα είναι περιζήτητα στους συλλέκτες και πωλούνται σε αστρονομικά ποσά.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -