ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αστυπάλαια : Δωρεάν διακοπές σε γιατρούς νοσηλευτές

Με κοινή απόφαση των επιχειρηματιών στην Αστυπάλαια, προσφέρουν δωρεάν διαμονή στους ανθρώπους της υγείας που έδωσαν και δίνουν την μάχη με τον COVID-19.

Ένα μεγάλο μπράβο στην πρωτοβουλία όλων των επαγγελματιών της Αστυπάλαιας, να προσφέρουν δωρεάν διαμονή στους ανθρώπους της υγείας που έδωσαν και δίνουν την μάχη με τον COVID-19. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευγνωμοσύνης των Αστυπαλιτών στα πρόσωπα της πρώτης γραμμής, σε εκείνους που υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να αναχαιτίσουν τον δολοφονικό ιό.

Αποτελεί δε παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί. Η συγκεκριμένη προσφορά ισχύει από 15 – 30 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την δημοτική αρχή του νησιού.

Λίγα λόγια για την Αστυπάλαια

Η Χώρα ή Αστυπάλαια είναι πρωτεύουσα και λιμάνι της νήσου Αστυπάλαιας των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και έχει 1.055 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού.

Αστυπάλαια : Δωρεάν διακοπές σε γιατρούς νοσηλευτές

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Από τα αξιοθέατα του νησιού, στην κορυφή του βράχου της Χώρας δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο, το σήμα κατατεθέν του νησιού, το οποίο χτίστηκε από τον κόμη Ιωάννη Querini, όταν αναγκάστηκε να εποικίσει την Αστυπάλαια, που είχε ερημωθεί μετά από μια επιδρομή των Τούρκων, με κόσμο που έφερε από την Τήνο και τη Μύκονο.

Την οριστική μορφή του την πήρε το 1413 με την ανακατασκευή του Ιωάννη Δ’ Κουϊρίνι. Τα επίσημα εγκαίνια του νέου κάστρου έγιναν το 1453. Το Κάστρο σταμάτησε να κατοικείται από το 1956, οπότε και χτύπησε το νησί ένας καταστροφικός σεισμός ισχύος 7.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σηκώνοντας παλιρροϊκό κύμα 20 μέτρων στην Αστυπάλαια. Μέσα στο κάστρο βρίσκει κανείς τις περίφημες κατάλευκες εκκλησίες με τα πέτρινα καμπαναριά, της Παναγιάς του Κάστρου (1853) και του Αγίου Γεωργίου (1790).

Το σημαντικότερο θρησκευτικό προσκύνημα του νησιού, δεν είναι άλλο από την Παναγία την Πορταΐτισσα, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας από την Μονή των Ιβήρων που βρίσκεται στο Άγιο Όρος και βρίσκεται στην ομώνυμη εκκλησία, στους πρόποδες του Κάστρου. Η εκκλησία άρχισε να χτίζεται το 1762 από τον Όσιο Άνθιμο και η ανέγερση κράτησε 9 χρόνια.

Αν και φέτος αναμένουμε όλοι ένα κάπως διαφορετικό καλοκαίρι από αυτό που γνωρίζαμε, τον Δεκαπενταύγουστο που γιορτάζει η χάρη της Παναγίας, γίνεται μεγάλο πανηγύρι με βιολιά και λαούτα. Μάλιστα, στις 15 Αυγούστου, στα πλαίσια των εορτασμών προς τιμήν της Παναγίας, γίνεται το δείπνο της Αγάπης, όπου οι γυναίκες του νησιού μαγειρεύουν προς τιμήν των επισκεπτών του νησιού, ενώ την επόμενη μέρα γίνονται τα Κουκάνια στον Πέρα Γιαλό, που είναι αθλοπαιδιές με highlight το πιάσιμο του «πετεινού».

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Σχετικά άρθρα

Back to top button