Πως να κλείσω ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ από τον υπολογιστή μου

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Το κλείσιμο ραντεβού σε γιατρό, άλλοτε αποτελούσε χρονοβόρα διαδικασία, πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και ηλεκτρονικά.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληροφορηθούν τη λίστα των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών στα γραφεία των πρώην ασφαλιστικών φορέων, ή στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), αλλά και στις ιστοσελίδες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), ΟΠΑΔ (www.opad.gr ΟΓΑ (www.oga.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr).

Ηλεκτρονικά Ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, όλοι οι ιδιώτες ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Τι είναι το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας;

Μέσω του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχετε πρόσβαση στις εξής εφαρμογές:

  • Οικογενειακού Ιατρού: Ο οικογενειακός ιατρός είναι μια νέα, δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής σας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός σας σε αυτό. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δηλώσετε τον οικογενειακό ιατρό της επιλογής σας.
  • Ηλεκτρονικών Ραντεβού: Μέσω της εφαρμογής έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχουν ενταχθεί στο σύστημα και γενικότερα να διαχειριστείτε όλα τα ραντεβού που έχετε κλείσει σε αυτές Μονάδες Υγείας.
  • Συγκατάθεσης: Mέσω της εφαρμογής έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε ποιος ιατρός θα έχει πρόσβαση και σε ποια ενότητα του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας σας.
  • Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας: Μέσω της εφαρμογής αποκτάτε πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας σας (ΑΗΦΥ), ο οποίος εμπλουτίζεται από διάφορες πηγές, όπως: δεδομένα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
  • PIN: Ο κωδικός PIN είναι ένας τετραψήφιος αριθμός, τον οποίο μπορείτε να δώσετε στον ιατρό σας, ώστε να έχει πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας με τη συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε.

Το παραπάνω βίντεο είναι λίγο παλιό αλλά η διαδικασία είναι παρόμοια και αρκετά εύκολη.

Πηγή: e-dimosio.gr

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -