Αττικό Πάρκο: Μια βόλτα στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της χώρας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Το Αττικό Πάρκο αποτελεί το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα χώρο συνολικά 200 στρεμμάτων που φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα από 300 διαφορετικά είδη, πολλά από οποία βρίσκονται υπό εξαφάνιση!

Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη 

Εμείς πήγαμε μια βόλτα στον απόλυτο προορισμό διασκέδασης. Το Αττικό Πάρκο βρίσκεται στα Σπάτα, μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Σου δίνει όμως την αίσθηση της εκδρομής στη φύση καθώς ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον σπάνιας πανίδας και χλωρίδας. Μικροί και μεγάλοι το λατρεύουν καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας αλλά και ευαισθητοποίησης απέναντι σε όλα τα είδη ζώων.

Ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία;

Μιας και το πάρκο είναι τεράστιο εμείς σας προτείνουμε τα σημεία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!
Μπαίνοντας στο πάρκο μας καλωσορίζει μια μεγάλη λίμνη με εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο. Οι σημάνσεις και οι χάρτες που υπάρχουν εκεί είναι άκρως βοηθητικοί ώστε να καθορίσει ο καθένας το περίπατο του όπως ακριβώς θέλει.

Αττικό Πάρκο: Μια βόλτα στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της χώρας.

Έπειτα μας υποδέχεται το εντυπωσιακό τοπίο της Σαβάνας με τις κομψές ζέβρες και τις πανύψηλες καμηλοπαρδάλεις.

Αττικό Πάρκο: Μια βόλτα στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της χώρας.

Φυσικά το βλέμμα στρέφεται στα λιοντάρια, τους γατόπαρδους τις λεοπαρδάλεις και τους κροκόδειλους που η άγρια γοητεία τους μας συνεπαίρνει.

Αττικό Πάρκο: Μια βόλτα στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της χώρας.

Και φυσικά προχωρώντας στο βάθος δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο δάσος των λεμούριων, στους χιμπατζήδες αλλά και τους αφρικανικούς πιγκουίνους που όλοι μαζί αποτελούν τα highlight σημεία του Αττικού Πάρκου. Σας συμβουλεύουμε να ρωτήσετε για τις ώρες ταϊσμάτων αλλά και τις ομιλίες των φροντιστών καθώς θα ακούσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για πολλά είδη ζώων. Οι λεμούριοι είναι πολύ φιλικοί επομένως μπορούμε να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους ενώ για τους χιμπατζήδες διατίθεται ένας τεράστιος χώρος που μπορούμε να παρατηρήσουμε τις κινήσεις και τα παιχνίδια τους.

ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ

 

 

 

 

 

 

λεμουριος

Ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην υδρόβια ζωή του πάρκου με τις φώκιες, τους θαλάσσιους ελέφαντες και τα δελφίνια που μας διασκεδάσουν με τα παιχνίδια και το κάλος τους μέσα στις τεράστιες υδάτινες εγκαταστάσεις.

φωκιες

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ογκώδεις ελέφαντες, οι αρκούδες, οι βακτριανές καμήλες, αλλά και τα αμέτρητα είδη πτηνών τροπικά, νυκτόβια ακόμη και εδάφους.

Εκτός βέβαια από την παρατήρηση των ζώων μέσα στο Αττικό Πάρκο υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καθώς κοντά στο χώρο της φάρμας υπάρχει μια εξοπλισμένη παιδική χαρά ενώ σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε μια στάση στο Zoo Cafe για να απολαύσετε καφέ η φαγητό με θέα τη σαβάνα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν διάσπαρτα τραπεζάκια για πικνίκ σε όλη την έκταση. Τέλος, μια ματιά αξίζει και το πωλητήριο του πάρκου που θα βρείτε λούτρινα ζωάκια αλλά και αξεσουάρ πολύ καλής ποιότητας ώστε να πάρετε κάτι μαζί σας φεύγοντας!

Στόχοι του Πάρκου

Το Αττικό Πάρκο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 ως Ορνιθολογικός χώρος με τη τρίτη μάλιστα  μεγαλύτερη συλλογή πτηνών στο κόσμο αλλά και ζώα της φάρμας. Έκτοτε η συλλογή επεκτάθηκε με τη φιλοξενία διαφόρων ειδών ερπετών, ζώα από την αφρικανική Σαβάνα, την γη της ερήμου και το υδάτινο περιβάλλον. Ιδρυτής του πάρκου είναι ο Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.
Στόχος του Αττικού Πάρκου είναι η προστασία και διατήρηση των άγριων ζώων και ειδικότερα των ειδών προς εξαφάνιση. Επίσης βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η άγρια πανίδα στη χώρα μας αλλά και η ενημέρωση για το έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Κλείστε το εισιτήριο σας και η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -