Αυτοί είναι οι 15 πιο οικονομικοί τουριστικοί προορισμοί για το 2024

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το κόστος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να αποφασίσει κάποιος πού θα πάει διακοπές και να επιλέξει τον κατάλληλο τουριστικό προορισμό, ο οποίος να είναι οικονομικός αλλά και όμορφος.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά μέρη εκεί έξω που αποτελούν φθηνούς προορισμούς για διακοπές. Το «Holiday Money Report» του 18ου ετήσιου Post Office Travel Money αποκάλυψε ποιοι είναι οι 15 πιο οικονομικοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτεί κανείς φέτος, αλλά και τους πιο ακριβούς.

Αυτή η έρευνα ενσωματώνει μια αλλαγή στη νομισματική αξία σε σύγκριση με τη στερλίνα, καθώς και την τοπική τιμή οκτώ βασικών τουριστικών προϊόντων (καφές, μπύρα, κόκα κόλα, κρασί, νερό, αντηλιακό, εντομοαπωθητικό και ένα γεύμα τριών πιάτων), για να προσδιορίσει ποιοι προορισμοί είναι οι περισσότερο οικονομικοί.

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τουριστικός προορισμός

Στην πρώτη θέση για το 2024, είναι το Χόι Αν στο Βιετνάμ. Το συνολικό κόστος για αυτές τις τουριστικές αγορές είναι μόλις 59,67 ευρώ, με τα εντομοαπωθητικά και την τοπική μπύρα να είναι φθηνότερα από οπουδήποτε αλλού στη λίστα.

Το Κέιπ Τάουν ήρθε στη δεύτερη θέση, με συνολικό κόστος 63,37 ευρώ και ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα που κοστίζει λιγότερο από 40,81 ευρώ.

Μια πόλη που μπορεί να αποτελεί έκπληξη είναι το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Αλλά οι αριθμοί δεν λένε ψέματα; Ένα ποτήρι κρασί στην ιαπωνική πρωτεύουσα κοστίζει μόλις 4,22 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό 0,71 ευρώ.

Στην πέμπτη θέση είναι το τουριστικό Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στην ένατη η Μαρμαρίδα της Τουρκίας και η στην 10η η Πάφος.

Αυτοί είναι οι 15 πιο οικονομικοί προορισμοί για το 2024:

Χόι Αν, Βιετνάμ
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Μομπάσα, Κένυα
Τόκιο, Ιαπωνία
Αλγκάρβε, Πορτογαλία
Sharm el-Sheikh, Αίγυπτος
Sunny Beach, Βουλγαρία
Κούτα, Μπαλί
Μαρμαρίς, Τουρκία
Πάφος, Κύπρος
Penang, Μαλαισία
Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Δελχί, Ινδία
Costa del Sol, Ισπανία
Montego Bay, Τζαμάικα

Οι 10 πιο ακριβοί προορισμοί στον κόσμο:

Tamarindo, Κόστα Ρίκα
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
St John’s, Αντίγκουα
Rodney Bay, St Lucia
Μπρίτζταουν, Μπαρμπάντος
Downtown Dubai, Ντουμπάι
Scarborough, Tobago
Κανκούν, Μεξικό
Ντάργουιν, Αυστραλία
Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -