ΖΩΑ

Αυτός ο χιμπατζής πλένει τα ρούχα σαν άνθρωπος

Ο χιμπατζής είναι ο πιο κοντινός εν ζωή συγγενής του ανθρώπου στο ζωικό βασίλειο.

Ακόμη μια απόδειξη γι’ αυτό έρχεται να δώσει βίντεο, που «συνέλαβε» έναν χιμπατζή να πλένει ρούχα με νερό και σαπούνι.

Οι εντυπωσιακές πνευματικές ικανότητες του εν λόγω ζώου έχουν δοκιμαστεί συχνά. Δεν αποτελεί είδηση ​​ότι άνθρωποι και χιμπατζήδες μοιράζονται ένα 98,8 % του DNA τους. Έτσι, έχουν παρατηρηθεί πολλές κοινές ενέργειες, όπως η χρήση εργαλείων για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.

Ωστόσο, οι χιμπατζήδες δεν έχουν ανάγκη τα ρούχα. Οπότε, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας από αυτούς προχωρά σε μια ενέργεια που δεν του είναι και τόσο χρήσιμη, αλλά είναι μιμητισμός στις ανθρώπινες ενέργειες.

Στο σύντομο αυτό βίντεο, ο συμπαθής χιμπατζής φαίνεται να πλένει ένα κίτρινο μπλουζάκι με τον κατάλληλο τρόπο. Αρχικά άπλωσε το ρούχο με τα χέρια του, στη συνέχεια πήρε το σαπούνι που ήταν βουτηγμένο στο νερό και ξεκίνησε τη λάντζα. Μάλιστα, αφού πρώτα έτριψε το ύφασμα, στη συνέχεια χρησιμοποίησε το νερό για να το ξεπλύνει.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button