Χανιά: Παρουσιάστηκε το νέο «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης της πόλης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το νέο «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη των Χανίων παρουσιάστηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Πρόκειται για το σύστημα i-park που, όπως ανακοινώθηκε, λειτουργεί προσφέροντας τρεις εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής: Μέσω της εφαρμογής i-park chania app, ,με σκανάρισμα της κάρτας και πληρωμής online και αγοράζοντας χρόνο από τα σημεία πώλησης του i-park chania.

«Το νέο σύστημα είναι από τα πλέον καινοτόμα συστήματα στάθμευσης σε όλη τη χώρα», υποστήριξε κατά την παρουσίασή του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι «η λειτουργία του αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γεώργιος Φραγκιαδάκης στάθηκε στο γεγονός οτι ο δήμος χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο ψηφιακό εργαλείο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «το νέο σύστημα σχεδιάστηκε να είναι φιλικό και χρηστικό για τους πολίτες».

Σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα του δήμου και στον σχεδιασμό του για την «έξυπνη» πόλη, χαρακτήρισε το σύστημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τάσος Αλόγλου, επισημαίνοντας ότι «σχεδιάσαμε ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης». Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που σήμερα υπάρχει είχε σχεδιαστεί προ 20 ετών και δεν ανταποκρινόταν στις σημερινές ανάγκες.

«Η λειτουργία του συστήματος θα βοηθήσει και στην επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

Τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος που στηρίζεται στη χρήση «έξυπνων» κινητών παρουσίασε η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Δέσποινα Μπολανάκη, ενώ η διευθύντρια Πληροφορικής Σεβαστή Πολυχρονάκη έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που πλέον λειτουργεί στο Δήμο και καταγράφει όλες τις διαχειριστικές ενέργειες υπηρεσιών και πολιτών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -