Εντός Καλαμάτας ήταν από νωρίς σήμερα ο Μεσσήνιος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τους λαμπρούς εορτασμός της φετινής εθνικής επετείου.
Του Σταύρου Μαρινόπουλου
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εκδηλώσεων, το πολιτικό αυτό πρόσωπο μίλησε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, στέλνοντας ένα σημαντικό, αλλά «αιχμηρό» μήνυμα.
Ακολουθούν όλα όσα ανέφερε:
«86 χρόνια μετά, τιμούμε την 28η Οκτωβρίου 1940. Τιμούμε τον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία. Τιμούμε τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά του φασισμού. Τους φαντάρους στο Αλβανικό Μέτωπο, που έδωσαν μάχες απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις για να προστατέψουν την πατρίδα. Τις γυναίκες της Πίνδου, που με αυταπάρνηση και γενναιότητα στάθηκαν δίπλα τους. Όμως, παράλληλα, τιμούμε τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της Κατοχής: του τρομερού λιμού στην Αθήνα, των βασανισμών, των εκτελέσεων, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Μπλόκου της Κοκκινιάς, τους 200 πατριώτες κομμουνιστές στην Καισαριανή, ενώ δεν λησμονούμε εκείνα στο Μπλόκο της Καλαμάτας, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους.
Σε μια εποχή, λοιπόν, σαν τούτη, όπου ο φασισμός σηκώνει ξανά κεφάλι, όλα αυτά μας κάνουν να αναλογιστούμε πως η τιμή προς τους νεκρούς μας συνεπάγεται κι ευθύνη. Ευθύνη να μην ξαναζήσουμε τέτοιες φρικαλεότητες. Ευθύνη να μην επιτρέψουμε στη βία να κυριαρχήσει πάλι στον κόσμο. Ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να βροντοφωνάξουμε “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!”
Χρόνια πολλά!»
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΔΩ







