ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Cool Walks: Η εφαρμογή που εντοπίζει σημεία με σκιά στη Βαρκελώνη

H νέα εφαρμογή, Cool Walks, βοηθά τους κατοίκους της Βαρκελώνης να βρουν την πιο σκιερή διαδρομή για να πάνε στον προορισμό τους, προκειμένου να αποφύγουν την υπερβολική ζέστη. 

Το Cool Walks παρουσιάζει στους πεζούς διάφορες διαδρομές. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την πιο γρήγορη διαδρομή, μια σκιερή διαδρομή που μπορεί να πάρει λίγη περισσότερη ώρα, ή μπορούν να βάλουν την εφαρμογή στο «vampire mode», που αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο πάση θυσία.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να βρουν βρύσες ή μέρη για να προφυλαχθούν από τον ήλιο. 

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που λέγεται Lidar, για τη δημιουργία μοντέλων υψηλής ανάλυσης για το υψόμετρο, με ακρίβεια 10 εκατοστών. Αυτές οι πληροφορίες συνδυάζονται με δεδομένα για την πορεία του ήλιου για να υπολογιστεί πού υπάρχει σκιά ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα.

Αν και η χαρτογράφηση αφορά μόνο μία περιοχή της Βαρκελώνης, υπάρχει η ελπίδα ότι η έρευνα θα παράσχει πληροφορίες για το πώς η πόλη μπορεί να προσαρμοστεί στην ακραία ζέστη, για να προστατεύσει τους πολίτες και την οικονομία της.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές επιλογές, ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει την πιο γρήγορη ή την πιο δροσερή διαδρομή και υπολογίσαμε τρεις διαφορετικούς αλγόριθμους», δήλωσε ο Μαρκ Μοντλέο, διευθυντής περιβαλλοντικών πρότζεκτ στην υπηρεσία αστικού σχεδιασμού Barcelona Regional.

«Το vampire mode δημιουργήθηκε από την ομάδα μας που είχε πιει πολλή μπύρα το προηγούμενο βράδυ. Ήταν λίγο διασκεδαστικό να αποφεύγεις εντελώς το φως του ήλιου», συμπλήρωσε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button