Δέκα θετικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Όλα τα καλά νέα θα τα βρείτε εδώ! Θετικές ειδήσεις για το μέλλον της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών. Από τα πιο μεγάλα, όπως η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, μέχρι τα πιο «μικρά», όπως η ελάφρυνση των οικογενειακών λογαριασμών ρεύματος με διάφορα προγράμματα, η Ελλάδα καταγράφει σημαντικές πρωτιές, αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

  1. ΈΝΑΡΞΗ ΠΙΛΟΤΙΚΉΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΟΙΚΟΘΕΝ»

Είναι το πρόγραμμα για τη χορήγηση δωρεάν θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκίνησε ηδη δοκιμαστικά  με πολύ υψηλές προσδοκίες και σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως. Αντί να πηγαινει ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι του για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος που θέλουμε.

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Tο α’ τρίμηνο του 2023 το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 2,1% σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε μείωση 0,1%. Η αύξηση του ΑΕΠ προήλθε:

  • Από τη συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη που παρουσίασε αύξηση 2,3% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 2,9% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης 1,4%).
  • Από τις ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) που αυξήθηκαν κατα  8,2%.
  • Από την αύξηση κατά 10,6% των εξαγωγών αγαθών και κατα 6,2% των υπηρεσιών

3.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η  Ελλάδα βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις της ΕΕ βάσει και του φετινού eu justice scoreboard και για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη (ανήλικοι παραβάτες και θύματα) και για προστασία θυμάτων γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας! Το 2019 ήταν στην τελευταία θέση, τώρα πλέον έχοντας παρουσιάσει θεαματική βελτίωση σε όλους του δείκτες, ανέβηκε στην 6η και 5η θέση αντιστοίχως.

4.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Υπομνήματα στον  Άρειο Πάγο για τις εκλογές.

5.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το μήνα Μάιο καταγράφηκε ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων και οριστικών υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

6. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΏΝ

Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» τα οποία προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.Με την νέα ενταξη δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 585.650 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες. Που σημαίνει ελάφρυνση των οικογενειακών λογαριασμών ρευματος  αλλα και της ενεργειακής επιβάρυνσης της χώρας.

7. Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Από τα 300 εκατ., τα 60 εκατ. ευρώ διατίθενται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Το πρόγραμμα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση κατοικιών, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή τους,  https://exoikonomo2023.gov.gr θα παραμείνει  ανοιχτή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

8. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ

Τον Μάιο το 54% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώσαμε στην Ελλάδα προήλθε από ήλιο, αέρα και νερό. Η Ελλάδα είναι πλέον η 7η χώρα στον κόσμο στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μας μίγμα.

9. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του νέου κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα που θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους σταθμούς Κηφισου και Λιοσίων. Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για τον νέο σταθμό προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ με Φορέα Υλοποίησης του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται  καθημερινά 40.000 επιβάτες που μεταφράζονται σε 15 εκατ. επιβάτες τον χρόνο. Έτσι η πρωτεύουσα θα αποκτήσει έναν κεντρικό σταθμό υπεραστικών μεταφορών εφάμιλλο άλλων ευρωπαϊκών.

10. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Η συμφωνία που επετεύχθητε στην ΕΕ για τη νέα πολιτική ασύλου στο μεταναστευτικό, ένα θέμα που “καίει” την Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής, φέρει και ελληνική σφραγίδα. Μετά από δικές μας πιέσεις συμπεριλήφθηκε στον νέο Κανονισμό ένα νέο κριτήριο, το οποίο προβλέπει ότι η ευθύνη για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου θα τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα, όταν η αίτηση αυτή απορρίπτεται σε συνοριακές διαδικασίες ασύλου. Έτσι  διασφαλίζεται ότι θα τύχουν προστασίας όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και όχι όσοι καταχρώνται το σύστημα ασύλου και υπονομεύουν τη βιωσιμότητά του. Προβλέφθηκε επίσης, νέα, ειδική κατηγορία για τους διασωθέντες από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δημιουργειται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, που εξασφαλίζει διαρκή αποσυμφόρηση στα σύνορα και προσαρμόζει τις δεσμεύσεις του Κανονισμού Δουβλίνου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα. Στηρίζει δε την έννοια των ασφαλών τρίτων χωρών. Επιπλέον, η συμφωνία καθιερώνει μια ετήσια πολιτική συζήτηση, σε υπουργικό επίπεδο, η οποία θα θέτει επί τάπητος τη μεταναστευτική κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν σε όρους αλληλεγγύης. Είναι κάτι που παραδοσιακά έθετε η χώρα μας.

Θετικές ειδήσεις για το μέλλον της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -