ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Αμοργού: Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο νησί

Στην Αμοργό βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας Αμοργού είχαν τη δυνατότητα οι κάτοικοι του νησιού να εξεταστούν από καρδιολόγο, οφθαλμίατρο και παιδίατρο.

Με μεγάλη προσέλευση των πολιτών της Αμοργού πραγματοποιήθηκε ο ιατρικός έλεγχος. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 245 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 202 παρακλινικές εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι κατά τη διενέργεια των δράσεων ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19 και λήφθηκαν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες  είναι μία πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος, από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας. Επισκέπτονται  νησιά της άγονης γραμμής και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας καθώς και σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό.

«Ευχαριστούμε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την «Αναγέννηση και Πρόοδος» για την συνεχή παρουσία και προσφορά τους στο νησί μας. Οι τεράστιας αξίας υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχουν στους κατοίκους του νησιού μας καθίστανται σήμερα ζωτικής σημασίας λόγω της πανδημίας και της επιτακτικής ανάγκης μείωσης των μετακινήσεων του πληθυσμού αλλά και της επιβάρυνσης του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button