ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Πρωτοβουλία υποστήριξης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές αναλαμβάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Δήμος προσκαλεί όλους, πολίτες και φορείς της πόλης, επαγγελματίες, συλλόγους γονέων, εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να δώσουν από το απόθεμα ψυχής τους, είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), στο χώρο υποδοχής πολιτών (φουαγιέ) και είναι σε εξέλιξη από σήμερα Παρασκευή στις 08.00 π.μ έως τις 22.00, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 08.00 π.μ. έως και τις 22.00 την Κυριακή.

Παρακαλούνται όσοι προτίθεται να συμμετάσχουν στη δράση, να φέρουν τα παρακάτω είδη που έχουν ζητηθεί από τους συντονιστές:

 

Είδη ρουχισμού: Ζακέτες, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά ρούχα σε καλή κατάσταση.

 

Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα όπως κονσέρβες όλων των ειδών), μπάρες δημητριακών, εμφιαλωμένα νερά όλων των μεγεθών συσκευασίας, πορτοκαλάδες λεμονάδες, ισοτονικά, γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως και τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για ιπποειδή  κ.λ.π.).

 

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί κουζίνας και υγείας, αντισηπτικά όλων των ειδών και μεγεθών, προστατευτικές  μάσκες προσώπου, γάζες και πλαστικούς επιδέσμους, πετσέτες προσώπου.

 

Φάρμακα: Αναλγητικά και αντιπυρετικά ευρέως φάσματος όπως depon, Panadol κ.α., betadine, παιδικά σιρόπια αντιισταμινικές αλοιφές, αλοιφές για εγκαύματα, φυσιολογικό ορό, οφθαλμολογικά κολλύρια).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 15888.

 

Ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου:

Παρασκευή: 08.00 έως τις 22.00

Σάββατο: 08.00 έως τις 22.00

Κυριακή: 08.00 έως τις 22.00

 

Μήνυμα του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την ετοιμότητα του Δημοτικού μηχανισμού ενόψει των επόμενων δύσκολων ημερών

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εν όψει της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες και ίσως μέρες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες, έχει εγκαίρως αποψιλώσει πάνω από 2500 στέμματα κοινόχρηστων εκτάσεων από ξερά χόρτα, έχει σε πλήρη διάταξη τους περισσότερους από κάθε άλλη προηγούμενη φορά εκπαιδευμένους πυροφύλακες, και εθελοντές πυροσβέστες, το σύνολο του τροχαίου Πυροσβεστικού και υδρομεταφορικού υλικού με 15 σχεδόν οχήματα είναι έτοιμο και σε διάταξη στις προβλεπόμενες από το σχέδιο πολιτικής προστασίας θέσεις του, έχει υδροβοληθεί επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες 3 ημέρες με περίπου 1800 κυβικά μέτρα νερού σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων πρασίνου που είναι σε επαφή με τους αστικούς και περιαστικούς δρόμους της πόλης και έχει τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή το σύνολο του Δημοτικού μηχανισμού, με μηχανήματα έργου και εργατοτεχνικό προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας καθώς και των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

Το κέντρο επιχειρήσεων βρίσκεται στο γραφείο Δημάρχου και έχει γίνει επαφή με την Πυροσβεστική υπηρεσία σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο όπως επίσης και με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και με όλα τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας όπου άπαντες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Είμαστε πλήρως έτοιμοι. ´Όποιος εντοπίσει καπνό ή φωτιά ή ύποπτες κινήσεις ατόμων σε περιοχές πρασίνου ειδικά τις βραδινές ώρες παρακαλούμε να έρθει άμεσα σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή (15888), την Πολιτική Προστασία του Δήμου (2108961444 και 2132020199) το Πυροσβεστικό Σώμα (199) ή την Ελληνική Αστυνομία (100).

Από τις νυχτερινές ώρες θα απαγορευτεί για όλους η προσέγγιση σε δασικές εκτάσεις η χρήση δασικών δρόμων και η κίνηση οχημάτων και πεζών σε υψηλής επικινδυνότητας δασωμένες οδούς του Δήμου μας, αφού η ευρύτερη περιοχή θα βρεθεί στο στάδιο 5, το ανώτατο στάδιο επικινδυνότητας.

 Στόχος μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του ζωικού πλούτου, της περιουσίας και του φυτικού και φυσικού πλούτου της περιοχής μας αλλά και όλης της επικράτειας.

Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση όλων μας. Πέραν από την καλή προετοιμασία οι φυσικές καταστροφές πολλές φορές χρειάζονται και τύχη την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε και στην παρούσα δοκιμασία που διέρχεται ο τόπος.

Στην προσπάθεια μας αυτή προσβλέπουμε στην στήριξη όλων σας. Ευχαριστούμε τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, τους εθελοντές μας και το σύνολο του προσωπικού του Δήμου για τις μέχρι σήμερα πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την πόλη μας.

Ευχαριστούμε και το σύνολο των συμπολιτών μας εκ των προτέρων για την βοήθεια και υπομονή τους.

Είμαστε όλοι εδώ.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button