Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στη Γλυφάδα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας στήνεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες!

Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να μάθουν!Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας διοργανώνει ένα πρόγραμμα που ακονίζει το μυαλό, εξιτάρει τη φαντασία, κεντρίζει το ερευνητικό πνεύμα, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την παρατηρητικότητα, βοηθάει τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων.

Ένα πρόγραμμα ευεργετικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό. Μιάμιση ώρα χαράς και δημιουργίας κάθε εβδομάδα και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά και για οκτώ εβδομάδες έναντι πέντε εβδομάδων που διήρκεσε το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα.

«Μαθήματα ρομποτικής για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας! Έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Εντός κι εκτός σχολείου», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.Και προσθέτει: «Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ!».

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον πλέον κατάλληλο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, από τις 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας στο παρακάτω link : https://glyfada.gr/robotics Εκεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις ώρες και τις ημέρες των εργαστηρίων.

Προσοχή: Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -