Δράσεις στήριξης στον Αγροδιατροφικό Τομέα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Καλά νέα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για τον Αγροδιατροφικό Τομέα, τον οποίο τον στηρίζει με σημαντικές παρεμβάσεις.

Δράσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα:

  • Υλοποιεί 3 Εμβληματικές Δράσεις που αφορούν στη δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στην αλυσίδα αξίας του «Μελιού» (3,1 εκ. €), του «Αμπελιού» (2,5 εκ. €) και της «Ελιάς» (1,4 εκ. €). Παράλληλα υλοποιείται 1 επιπλέον εμβληματική δράση που αφορά στον τομέα της αγροδιατροφής της Περιφέρειας Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 €.

 

  • Παρακολουθεί την υλοποίηση 185 ενταγμένων έργων που αφορούν τον τομέα της Αγροδιατροφής, προϋπολογισμού 84,7 εκ. Δημόσια Δαπάνη/ 101,1 Συνολική) στη δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» στα οποία συμμετέχουν 551 φορείς για πραγματοποίηση έρευνας από Επιχειρήσεις, από συμπράξεις επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς, για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξη.

 

  • Εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση 7 αιτήσεις χρηματοδότησης για Συνεργατικούς Σχηματισμούς Καινοτομίας (Innovation Clusters) του Τομέα της Αγροδιατροφής συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. € για τον Φορέα Αρωγό και αναμένεται σύντομα η πρόσκληση με πρόσθετους πόρους του ΕΣΠΑ για τα μέλη των Clusters.

 

  • Ετησίως πιστοποιούνται δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης από επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και του Αγροδιατροφικού Τομέα. Το 2017 υποβλήθηκαν 6 αιτήματα με συνολική πιστοποιούμενη δαπάνη 1,17 εκ €.

Χρίστος Δήμας: «Είναι απολύτως απαραίτητο να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα και η εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρ. Δήμας δήλωσε:

«Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι ξεκινάμε άμεσα τις συζητήσεις για να δημιουργήσουμε μια εμβληματική ερευνητική δράση για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό. Παράλληλα, να στηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα μέσω του Elevate Greece αλλά και την γενικότερη πολιτική ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων μας

 

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -