ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑ: Με μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ κάθε εβδομάδα θα γίνει η επιστροφή

Αναλυτικές οδηγίες προς τους φοιτητές δίνει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος σχετικά με την επιστροφή στα αμφιθέατρα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η είσοδος στα αμφιθέατρα θα επιτρέπεται σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή έχουν αρνητικό τεστ.

«Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα τεστ, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί» επισημαίνεται.

«Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με όσα γίνεται γνωστά από τη Σύγκλητο θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής, δηλαδή ο πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφάσισε να αιτηθεί προς το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button