ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση ξένων καλλιτεχνών στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη

Η εκθεσειακή δραστηριότητα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς με την έκθεση έργων σύγχρονων ξένων καλλιτεχνών από την Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Η.Π.Α., Καναδά, Βουλγαρία,  Πολωνία κ.α. από την συλλογή του Art Studio Est-La Chambre της Αθήνας.

Τα Σαββατοκύριακα και ώρες 12.30-14.30 στα πλαίσια των ART WEEKENDS γίνεται ξενάγηση στα έργα της έκθεσης και σε όλο τον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης, που περιλαμβάνει εικαστικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, έργα γνωστών Ελλήνων εικαστικών, συλλεκτικές εκδόσεις τέχνης και λογοτεχνίας  καθώς και  φωτογραφικά ντοκουμέντα της αστικής Κεφαλονιάς πριν απο τους σεισμούς του 1953.

Ο ιστορικός τέχνης, συγγραφέας Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει σε εισαγωγικό κείμενο του: Η χειμερινή έκθεση στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, εκτός Αθηνών, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μέρες μας, σχετικά με τις δύσκολες και αβέβαιες καταστάσεις που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας. Αποκαλύπτει τα κοινά εκφραστικά στοιχεία που ανέκαθεν διακατέχουν τους εικαστικούς από όπου και να κατάγονται, σε όποιο μέρος του κόσμου δημιουργούν, σε όποια περιοχή ταξιδεύουν ή μεταναστεύουν.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη

Η τέχνη στην συγκεκριμένη ομαδική εικαστική κατάθεση και καλλιτεχνική όσμωση βασίζεται στην συνύπαρξη αρκετών και ποικίλων αισθητικών τάσεων, ιδιαίτερα στο πεδίο της χαρακτικής τέχνης και των εικαστικών σχολών της ευρύτερης διεθνούς πολιτιστικής δημιουργίας, με έργα και ντοκουμέντα από το 1930 μέχρι σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μετά απο προσυνεννόηση και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, 

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Πληροφορίες: 2671028501, 6944621286 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 12.00-14.00)

www.rodopicollection.blogspot.com


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button