ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα θα λάμψουν στα γαλανόλευκα!

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα στο Οντάριο του Καναδά θα φωτιστούν στα εθνικά μας χρώματα στις 24 και 25 Μαρτίου, ενόψει της επετείου για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα τιμήσουν με συμβολικές ενέργειες χώρες και πόλεις του κόσμου. Μετά την Όπερα του Σίδνεϊ που θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλανόλευκης, αλλά και το περίφημο «Manneken Pis» στις Βρυξέλλες που θα ντυθεί Εύζωνας, ανάλογη κίνηση θα γίνει και στο Οντάριο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Μάλιστα η εκδήλωση (21:45-22:00 τοπική ώρα Τορόντο) θα μεταδοθεί ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο του Νιαγάρα. Εκτός από τους καταρράκτες ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε δύο ακόμη σημεία του Οντάριο, το CN Tower και το Toronto City Hall.

Η περίφημη πινακίδα του Τορόντο θα γίνει κι αυτή «γαλανόλευκη» την παραμονή της επετείου, στις 24 Μαρτίου.Πέρα από τον Καναδά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωτιστεί και η Βουλή της Ρουμανίας.

«Φέτος, ο ελληνικός λαός γιορτάζει 200 ​​χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού έθνους-κράτους» ανέφερε το μόνιμο προεδρείο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button