ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφόνησος: Ύμνοι από Γαλλικό Πρακτορείο για το covid free νησί

Η Ελαφόνησος, το covid free νησί με τις υπέροχες παραλίες, έχει την τιμητική της στο αφιέρωμα που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επισημαίνει ότι η Ελαφόνησος αποτελεί ένα από τα «covid free» νησιά, καθώς έχει εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων. Όπως αναφέρει το AFP, ζητούμενο το φετινό καλοκαίρι για το άνοιγμα του Τουρισμού είναι η ασφάλεια στα ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 5.000 κατοίκους, προκειμένου να μετατραπούν σε «covid free» τουριστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι. Το άνοιγμα του Τουρισμού είναι προγραμματισμένο στις 15 Μαΐου 2021 -ημέρα που καταργούνται τα SMS στο 13033.

Στο βίντεο που έχει ετοιμάσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αφιέρωμά του στην Ελαφόνησο, επισημαίνεται: «Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ελαφονήσου έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου». Στο βίντεο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι υπέροχες παραλίες του νησιού, που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Δηλώσεις κάνουν κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Ελαφόνησο, στέλνοντας το μήνυμα ότι το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια τους τουρίστες. Ο Μπάμπης Αρώνης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, δηλώνει στο AFP πως οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, από τη στιγμή που το νησί έγινε «covid free».

«Κάνουμε πράξη την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης των αγορών, προσαρμοζόμενοι σε όσα αυτή την εποχή περιμένουν να ακούσουν οι μελλοντικοί μας επισκέπτες ώστε να μας εμπιστευτούν» τονίζει σε δήλωσή της η δήμαρχος Ελαφονήσου, Έφη Λιάρου.

Και προσθέτει: «Η ασφάλεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη. Έγκαιρα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών και φροντίσαμε τόσο την επιτάχυνση των εμβολιασμών όσο και την ανάδειξη της διαδικασίας που με τη βοήθεια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταφέραμε».

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button