Ελβετία: Νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών από τον Ιούλιο του 2022

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν στην Ελβετία από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόσφατα.

Θέτοντας σε ισχύ τα αποτελέσματα ενός πρωτοποριακού δημοψηφίσματος για το θέμα, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο, οι ελβετικές αρχές νομιμοποιούν τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Οι ψηφοφόροι ενέκριναν την πρωτοβουλία «Γάμος για Όλους» με σχεδόν δύο τρίτα σε πλειοψηφία, καθιστώντας την Ελβετία μία από τις τελευταίες χώρες στη Δυτική Ευρώπη που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Σε μια διαδικασία δύο σταδίων, για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό, πλέον οι αρχές της Ελβετίας θα αναγνωρίζουν το καθεστώς της οικογενειακής τους κατάστασης από τις αρχές Ιανουαρίου. Προηγουμένως, τα ζευγάρια είχαν καταχωρημένη συντροφική σχέση στην Ελβετία.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζευγάρια θα μπορούν να παντρευτούν ή να μετατρέψουν την εγγεγραμμένη συντροφική σχέση τους σε γάμο από την 1η Ιουλίου 2022.

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και που τώρα τίθεται σε ισχύ», δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία φον Κάενελ, συμπρόεδρος της εκστρατείας Γάμος για Όλους.

«Αγωνιζόμαστε για την ισότητα του γάμου εδώ και 30 χρόνια και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια ιστορική στιγμή».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -