ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα οικολογικό ψηφιακό πάρκο για την προστασία των μελισσών

Ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut σχεδίασε ένα πάρκο ψηφιακής πραγματικότητας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη δραματική μείωση των μελισσών και των πεταλούδων.

Εξωτερικά, το πάρκο Pollinator, μοιάζει με ένα τεράστιο λουλούδι με τα πέταλά του ολάνοιχτα. Εσωτερικά μοιάζει με ένα μελίσσι, έχει τις περίτεχνες σπείρες της κερήθρας και είναι γεμάτο με φυτά. Η φύση εδώ έχει τον πρώτο λόγο και αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας του ψηφιακού πάρκου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Στο πλαίσιο των ενεργειών της παγκόσμιας στρατηγικής για την βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΕΕ ανέθεσε στον διεθνούς φήμης Γάλλου αρχιτέκτονα το σχεδιασμό του Pollinator Park.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο virtual reality που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο για τη μείωση των μελισσών και πεταλούδων που γονιμοποιούν τα φυτά, μείωση που ανησυχεί τους επιστήμονες και τους οικολόγους.Οι επισκέπτες περιηγούνται ηλεκτρονικά στο Pollinator Park και βλέπουν τόσο τη δράση των μελισσών και των πεταλούδων και τα οφέλη αυτής για το περιβάλλον, αλλά και τις τραγικές συνέπειες από τη σταδιακή εξαφάνισή τους που απειλεί τον πλανήτη. Είναι σαν ένα video game που έχει όμως το design από έναν μεγάλο αρχιτέκτονα. Αποτελεί μια πολύ έξυπνη καμπάνια κυρίως για τις νεότερες γενιές που λατρεύουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ψηφιακή κουλτούρα.Η ΕΕ ήθελε έναν μοντέρνο τρόπο να μιλήσει στους νέους σε μία γλώσσα που όχι μόνο κατανοούν αλλά μιλά απευθείας στην καρδιά των ενδιαφερόντων τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button