Tuesday, 27 October 2025

Ενεργειακός κόμβος η Αλεξανδρούπολη με νέο σταθμό LNG

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό αίτημα για παροχή χρηματοδότησης ύψους 166,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί ο νέος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

  • Το έργο θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χωρίς να στρεβλώνει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό.
  • Ο σταθμός θα περιλαμβάνει πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), καθώς και σύστημα υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα συνδέει την FSRU με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΕΣΦΑ).

Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) του νέου τερματικού σταθμού:

  • θα εγκατασταθεί σε απόσταση περίπου 17,6 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη σε υπεράκτια απόσταση περίπου 10 χλμ. από την πλησιέστερη ακτή.
  • θα έχει συνολική δυναμικότητα παράδοσης 5,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) ετησίως.
  • Ο τερματικός σταθμός ΥΦΑ θα είναι δυνατό να χρησιμοποιείται για υδρογόνο.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!