ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έσωσε παιδί και του έδωσε τα μισά χρήματα του βραβείου που κέρδισε

Σιδηροδρομικός υπάλληλος στην Ινδία που έσωσε ένα μικρό παιδί από βέβαιο θάνατο μοιράζεται μαζί του τα χρήματα που του δόθηκαν ως βραβείο για την γενναιότητά του.

Σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας, ανήλικό παιδί που συνοδευόταν από την τυφλή μητέρα του, γλίστρησε και βρέθηκε στις ράγες του τρένου. Την ίδια στιγμή, ένα διερχόμενο τρένο πλησίασε απειλητικά στο σημείο που βρισκόταν το παιδί και τη λύση έδωσε σιδηροδρομικός υπάλληλος, ο οποίος με μια αστραπιαία κίνηση, κατάφερε να σώσει το παιδί την τελευταία στιγμή.

Ο άνδρας τιμήθηκε για την γενναιότητά του με ειδικό βραβείο από το Υπουργείο Σιδηροδρόμων που συμπεριλάμβανε χρηματικό ποσό, το οποίο αποφάσισε να μοιραστεί με την οικογένεια του παιδιού.Αν και έχει τη δική του οικογένεια για να φροντίσει, όταν ο 30χρονος Μαίρ Σέλκε αποφάσισε να δωρίσει μέρος των 50.000 για την εκπαίδευση του μικρού παιδιού.

«Θα δώσω το ήμισυ του ποσού, που μου δόθηκε ως ένδειξη εκτίμησης, για την ευημερία και την εκπαίδευση αυτού του παιδιού», δήλωσε ο Σέλκε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button