Tuesday, 3 November 2025

Εθελοντές διέσωσαν άρρωστη αλεπού στο Καπανδρίτι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι αλεπούδες είναι ζώα που συχνά εισέρχονται σε κατοικημένες περιοχές αναζητώντας την τροφή τους.

Αυτό είναι κάτι που καθιστά τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους πιο εύκολη, όταν είναι άρρωστες ή τραυματισμένες, καθώς πλησιάζουν τους ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να πιάνετε κάποιο άγριο ζώο, παρά συνιστάται να επικοινωνείτε αμέσως με την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ώστε να λάβετε περισσότερες οδηγίες.

Ο Αλέξης Μαντζώρος, εθελοντής στην ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre, διέσωσε στο Καπανδρίτι μια αλεπού, βαριά άρρωστη με ψώρα και ανοιχτές πληγές από ξύσιμο. Ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

“Συνηθισμένη δυστυχώς κατάσταση με πολλά τέτοια περιστατικά. Τα ζώα αυτά δεν έχουν ελπίδες αν μείνουν χωρίς φροντίδα και θα καταλήξουν αργότερα με φριχτούς πόνους.”

Ευτυχώς, όπως αναφέρει ο Αλέξης Μαντζώρος, η συγκεκριμένη αρσενική αλεπού είχε την τύχη να βρεθεί σε σημείο όπου υπήρχαν άνθρωποι που νοιάστηκαν κι αναζήτησαν βοήθεια απευθυνόμενοι στην ANIMA. Ο ίδιος, μάλιστα, έτυχε να είναι κοντά στην του Καπανδριτίου, όπου υπάρχουν συχνά τέτοια περιστατικά, με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο και να τη σώσει με ευκολία. Η αλεπού είχε βρει καταφύγιο και ζέστη ανάμεσα σε κάποιες μπάλες σανό, και διασώθηκε με ασφάλεια με τη χρήση απόχης.

Αυτή τη στιγμή η αλεπού είναι σε καλά χέρια, και θα λάβει την απαραίτητη θεραπεία ώστε να γίνει καλά και να επανενταχθεί.

Αν συναντήσετε κάποιο άγριο ζώο που να σας μοιάζει άρρωστο ή τραυματισμένο, απευθυνθείτε στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ώστε να λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες για τα επόμενά σας βήματα. Μην πλησιάζετε ποτέ άγρια ζώα χωρίς καθοδήγηση.

Πηγή: Topetmou.gr

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!