Έτσι καταπολεμά η Ολλανδία την μοναξιά των ηλικιωμένων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της «Είμαστε Ένα Απέναντι στην Μοναξιά», η Ολλανδία ενθαρρύνει οργανισμούς, επιχειρήσεις και δημοτικές αρχές να βρουν λύση για τον αυξανόμενο αριθμό των πολιτών που νιώθουν μόνοι – ιδίως οι ηλικιωμένοι.

Στην Ολλανδία κατοικούν περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 75 ετών, και οι μισοί εξ αυτών δηλώνουν πως νιώθουν συχνά μοναξιά.

Στο πλαίσιο αυτό, λανσάρεται το «Kletskassa», που θα πει κουβέντα κατά την έξοδο – ένα κόνσεπτ που είχε ξεκινήσει περίπου δύο χρόνια νωρίτερα στην ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Jumbo. Καταγράφοντας θετικές κριτικές από τους πελάτες, η αλυσίδα ανακοίνωσε τώρα ότι ταμίες θα είναι διαθέσιμοι για κουβέντα, σε 200 καταστήματα της χώρας.

Η CCO της εταιρείας Colette Cloosterman-van Eerd δηλώνει στην Guardian: «Τα καταστήματά μας είναι σημαντικό μέρος συνάντησης για πολλούς ανθρώπους και θέλουμε να παίξουμε ρόλο στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της μοναξιάς».

«Είμαστε περήφανοι που τόσοι πολλοί ταμίες μας θέλουν να κάθονται πίσω από ένα “Kletskassa”. Υποστηρίζουν την πρωτοβουλία και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν πραγματική επαφή, με γνήσιο ενδιαφέρον. Είναι μία μικρή χειρονομία αλλά πολύτιμη, ειδικά σε έναν κόσμο που ψηφιοποιείται και γίνεται ολοένα και πιο γρήγορος». 

Φυσικά το πρόβλημα δεν συναντάται μόνο στην Ολλανδία. Παγκοσμίως, περίπου το 41% των ερωτηθέντων σε διάφορες έρευνες, δηλώνει ότι ένιωσε πιο μόνο τους τελευταίους έξι μήνες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -