Ο Ολυμπιακός, κατέκτησε την Euroleague, για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Πίσω από την επιτυχία αυτή κρύβεται ένας Γάλλος, ο Εβάν Φουρνιέ.
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος
Μετά από έναν τελικό-θρίλερ, ο Ολυμπιακός, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, για τέταρτη φορά, στην ιστορία του, κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού, τη Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με σκορ 92-85. Πίσω από την επιτυχία των ερυθρόλευκων, κρύβεται ένας Γάλλος, ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ και αναδείχθηκε MVP του τελικού.
Ποιος είναι ο Εβάν Φουρνιέ
Ο Εβάν Μεχντί Φουρνιέ, γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1992, στο προάστιο Σαιν Μορίς, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, από Γάλλο πατέρα και Αλγερινή μητέρα. Από μικρός, είχε δείξει την αγάπη του για το μπάσκετ, έχοντας για είδωλο τον τότε σταρ των Σακραμέντο Κινγκς, Μάικ Μπίμπι, από τον οποίο εμπνεύστηκε τον αριθμό 10 στη φανέλα.
To 2010, ο Ολυμπιακός, είχε φτάσει στον τελικό της Euroleague, που είχε διεξαχθεί στο Παρίσι και ηττήθηκε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο νεαρός τότε Φουρνιέ, βρέθηκε στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει τους ερυθρόλευκους και είχε δηλώσει πως αγαπημένος του παίκτης, ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάτησε ένα ουάου για τον Ολυμπιακό. Τότε, άρχισε ένας έρωτας να γεννιέται.
Το καλοκαίρι του 2012, ο Φουρνιέ, επιλέγεται στο νούμερο 20 του draft του ΝΒΑ, από τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο 20χρονος Γάλλος, θα περάσει για πρώτη φορά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Θα αγωνιστεί σε Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς. Παράλληλα, τού άνοιξε και η πόρτα της Εθνικής Γαλλίας.
Έχοντας ήδη κλείσει σχεδόν μια δεκαετία στο ΝΒΑ, ο Γάλλος είχε κάνει μία αινιγματική ανάρτηση το 2022 στο Χ. Εκεί ξεκαθάρισε ένα πράγμα πως αν έφευγε από το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα το έκανε μόνο για μία ομάδα, τον Ολυμπιακό. Τότε άρχισε, να επιβεβαιώνεται ο έρωτάς του, με τους ερυθρόλευκους.
Δείτε εδώ την ανάρτηση του Γάλλου σταρ το 2022, για τον Ολυμπιακό
Όταν επισημοποιήθηκε ο έρωτας του Φουρνιέ με τον Ολυμπιακό
Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ μετά από 12 χρόνια παρουσίας, ο Γάλλος αποφάσισε να γυρίσει στην Ευρώπη, για να κλείσει την καριέρα του. Τήρησε τον λόγο του και τον Σεπτέμβριο του 2024, ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, φορώντας τον αριθμό 94 στην πλάτη.
Στην πρώτη του χρονιά, ο Φουρνιέ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2025, κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, παρά τους 31 πόντους του, μιας και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Μονακό στον ημιτελικό του Αμπού Ντάμπι. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, τον στήριξαν και τού ανανέωσαν το συμβόλαιο, έως το 2028.
Χθες ο Γάλλος, ήταν αποφασισμένος για όλα. Πήρε το αίμα του πίσω από την περσινή σεζόν και βοήθησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τροπαίου, σκοράροντας 20 πόντους, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ και μοιράζοντας 4 ασίστ. Μάλιστα, αναδείχθηκε και MVP του τελικού. Ο κόσμος των ερυθρόλευκων φώναζε ρυθμικά το όνομά του και αυτός ανταποκρίθηκε, μιας και έχει δεθεί με την εξέδρα των Πειραιωτών.
Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, για την κατάκτηση του τροπαίου. Έπαιξε φέτος το καλύτερο μπάσκετ, είχε πλήρες ρόστερ και δικαίως στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, για 4η φορά στην ιστορία του.
Τι να πεις για αυτόν τον παικταρά !!! Ο άνθρωπος είναι ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό !!! Ήθελε πολύ να έρθει στο Λιμάνι, πέρσι ήρθε Ελλάδα και φέτος κατέκτησε την Ευρωλίγκα !!! Monsieur Fournier, Félicitations !!!
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος









