ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Αλλάζει το όριο ηλικίας για τα ζευγάρια

Με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να προωθηθεί τo επόμενο διάστημα αυξάνεται το όριο ηλικίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση από τα 50 έτη που είναι σήμερα για τις γυναίκες στα 52.

Τη σχετική απόφαση έλαβε σύμφωνα η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η τροπολογία 

Η αρμόδια αρχή κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από μελέτη των επιστημονικών δεδομένων, αλλά και με βάση το επιχείρημα ότι η πανδημία καθυστέρησε χιλιάδες ζευγάρια, αφού η εξωσωματική γονιμοποίηση είχε παγώσει λόγω του κορωνοϊού.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε σχετικά με τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας: «Ξέρουμε ότι η υπογονιμότητα αποτελεί ένα πολύ σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Λόγω της πανδημίας υπήρξε μια αρχική αναστολή της λειτουργίας των κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μέχρι να υπάρξουν δεδομένα τα οποία εγγυώνται και την ασφάλεια της θεραπείας και γενικά την όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τροπολογία για την παράταση της ηλικίας στα 52 έτη για τις γυναίκες αναμένεται να προωθηθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα στη Βουλή.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button