Εύκολη μαρμελάδα με τρία φρούτα

Δείτε επίσης

Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πρωϊνό, τις τάρτες, τις κρέπες και τα γλυκά μας!

Υλικά: 1 κιλό ροδάκινα, 1/2 κιλό νεκταρίνια, 1/2 κιλό βανίλιες (τα φρούτα χωρίς κουκούτσια και φλούδες), 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή.


Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε τον πολτό από τα τρία φρούτα και τον ζυγίζουμε. Ύστερα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματα τους με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε και ένα πιατάκι μικρό στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά (ξαφρίζουμε 1-2 φορές αν χρειαστεί). Στα 25 λεπτά, βγάζουμε το πιατάκι από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα. Κάνουμε μια γραμμή με το κουτάλι στη μαρμελάδα. Εάν η γραμμή παραμείνει τότε η μαρμελάδα έχει “δέσει” σωστά.

Γεμίζουμε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Ύστερα, τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι να τα ανοίξουμε και μετά απαραίτητα στο ψυγείο.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online ~ Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -