ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Freedom Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα των 50GB για εμβολιασμένους 15-17 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass για τα δωρεάν 50 GB σε νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. 

Δικαιούχοι είναι οι γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006, οι οποίοι έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ή τη μοναδική του μονοδοσικού σκευάσματος έως και τις 31/12/2021.

Το πακέτο δεδομένων 50GB ισχύει για 5 μήνες και αποδίδεται σε έναν ενεργό αριθμό κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως του παρόχου και του είδους της σύνδεσης (συμβόλαιο, καρτοκινητό, εταιρικό, ιδιωτική).

Η αίτηση γίνεται από τον γονέα ή τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και γίνεται είτε ηλεκτρονικά μέσω του freedompass.gov.gr, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται εντός 24 ωρών από την αίτηση. H παροχή χορηγείται μια φορά ανά ΑΜΚΑ εμβολιασθέντος και ανά σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Η διαδικασία για το Freedom Pass

Για τη χορήγηση της προσφοράς  ένας εκ των εχόντων της επιμέλειας μπαίνει στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του taxisnet και κάνει αίτηση για την έκδοση Freedom Pass/Data για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας, δηλώνοντας:

  • τον πάροχο (η παροχή ισχύει για τους παρόχους Cosmote, Vodafone & Wind) και τον αριθμό της σύνδεσης (MSISDN) που θα λάβει την προσφορά
  • τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού του εμβολιασθέντος
  • τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και προαιρετικά email)

Για την υποβολή της αίτησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου και του email (εφόσον έχει συμπληρωθεί).

Η προσφορά παραμένει ενεργή για διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή της εκτός εάν τα δεδομένα καταναλωθούν πριν την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, ή εάν το καρτοκινητό μετατραπεί σε ανενεργό λόγω μη ανανέωσης του χρόνου ομιλίας, σύμφωνα με την πολιτική κάθε παρόχου εάν υφίσταται αντίστοιχος περιορισμός. Επίσης, σε περίπτωση αλλαγής παρόχου η προσφορά απενεργοποιείται αυτόματα.

Εναλλακτικά, το άτομο που έχει την επιμέλεια του εμβολιασθέντος μπορεί να αιτηθεί την  ενεργοποίηση της προσφοράς μέσω των ΚΕΠ. Σε αυτήν την περίπτωση η επαλήθευση των προϋποθέσεων γίνεται με αναζήτηση του ΑΜΚΑ, είτε του έχοντος την επιμέλεια του εμβολιασθέντος, είτε του ίδιου του εμβολιασθέντος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button