Γενοκτονία των Ποντίων: Κόκκινα μπαλόνια και αναμμένα κεριά στη Θεσσαλονίκη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο των 102 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων μαζί με την Εθνική Αρμένικη Επιτροπή Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής από τους Τούρκους και παράλληλα τίμησαν τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821.Κρατώντας κόκκινα μπαλόνια στα χέρια που στο τέλος τα άφησαν ελεύθερα να πετάξουν στον ουρανό και ενώνοντας συμβολικά χιλιάδες κεριά μνημοσύνης σε τρία μνημεία: Αρμενικό Μνημείο Χατσκάρ – ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – προτομή Δημήτριου Υψηλάντη, πραγματοποίησαν μια συγκινητική τελετή, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας.«Λίγο πριν χαράξει η 19η Μαΐου, όπου τα στρατεύματα του Κεμάλ αποβιβάζονται στην Σαμψούντα, εμείς οι Πόντιοι κρατάμε τα θύματά μας στην καρδιά μας και πρέπει να μάθουν όλοι ότι η ιστορία των Ποντίων είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση να βάλει στην ατζέντα της το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού», δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο GRtimes

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -