Γιατί να επιλέξουμε ρομποτική χειρουργική

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Η Ρομποτική προσέγγιση έχει εδραιωθεί στο χώρο της χειρουργικής, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ασθενείς να την επιλέγουν.                                     Γράφει η Φωτεινή Ανέστη

Η Ρομποτική χειρουργική μας δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, όπως τονίζει ο Δρ Παναγιώτης Αθανασόπουλος , MD,PhD,FRCS,FACS, που είναι ειδικός και πολύ έμπειρος στη συγκεκριμένη χειρουργική.

Θελήσαμε λοιπόν να ερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους συνεχώς περισσότεροι ασθενείς επιλέγουν τη ρομποτική χειρουργική.

Ο Δρ Αθανασόπουλος τονίζει αρχικά πως το ρομπότ δεν χειρουργεί αυτόνομα αλλά χρησιμοποιείται από τον ρομποτικό χειρουργό, ο οποίος εκτελεί την επέμβαση εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ρομποτική τεχνολογία.

Ο Δρ Αθανασόπουλος εξηγεί πως μέσω του ρομπότ, έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει την εστία του προβλήματος σε συνδυασμό με υπολογιστικά προγράμματα (3D ανάλυση, firefly ανάλυση με ICG, IMAGE GUIDED SURGERY). Οι χειρισμοί γίνονται σε κλειστή κοιλιά ή θώρακα σαν να είναι σε ανοικτή επέμβαση, με ακρίβεια κινήσεων 100%, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη καθαρισμό πολύπλοκων καρκινικών όγκων, όπως φαίνεται και από τις ιστολογικές αναλύσεις μετά το χειρουργείο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Με τη βοήθεια της ρομποτικής χειρουργικής αποφεύγουμε τη μετάγγιση αίματος και τη μεταφορά στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Επίσης,πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν γίνεται διασπορά μικροβίων ή καρκινικών κυττάρων στους πέριξ ιστούς.
Η Κοιλιά δεν ανοίγεται, οπότε δεν κόβονται οι μύες. Έτσι έχουμε άμεση κινητοποίηση, ελάχιστες θρομβώσεις, ταχεία ανάρρωση και σαφώς καλύτερη ψυχολογία των ασθενών.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ

Ελάχιστες συμφύσεις, απουσία χρόνιου μετεγχειρητικού πόνου, ενώ ταυτόχρονα το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από την επαναστατική μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής, καθώς δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις μπορούν πλέον να διενεργηθούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς.

Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας επιτεύχθηκε η πραγματοποίηση επεμβάσεων εξ΄αποστάσεως. Το χειρουργικό σύστημα da Vinci χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια και είναι το πρώτο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων( FDA ) το 2000 για τη πραγματοποίηση επεμβάσεων.

ρομποτική χειρουργική
Παναγιώτης Αθανασόπουλος: Χειρουργική Ήπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων – Μεταμοσχεύσεων Γενική Χειρουργική – Ογκολογία Ρομποτική – Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ)


 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -