ΦΥΣΗ

Green Lake: Η λίμνη που δημιουργείται μόνο για 6 μήνες το χρόνο

Το «Green Lake» ή Gruner See, στην περιοχή Styria της Αυστρίας, ένα μοναδικό πάρκο που αλλάζει εντελώς μορφή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τον χειμώνα είναι ένα πανέμορφο πάρκο σαν πολλά άλλα, με τα πράσινα μονοπάτια του, τα γραφικά παγκάκια του και την πλούσια βλάστησή του. Το καλοκαίρι, όμως, μεταμορφώνεται σε μια λίμνη που οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν μόνο υποβρυχίως.

Μπορεί να ακούγεται τρελό, ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτή η μεταμόρφωση είναι πολύ απλός στην πραγματικότητα.Το πάρκο βρίσκεται σε μια χαμηλή κοιλάδα περιτριγυρισμένη από βουνά, τα οποία γεμίζουν χιόνι το χειμώνα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα χιόνια λιώνουν και το νερό που δημιουργείται κατεβαίνει από τα βουνά, σχηματίζοντας μια ρηχή λίμνη στην κοιλάδα. Το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα, αλλά είναι αρκετό για τους δύτες και τους φωτογράφους που θέλουν να τραβήξουν συναρπαστικές υποβρύχιες φωτογραφίες και να βιώσουν αυτό το μοναδικό εποχιακό φαινόμενο.Το νερό είναι παγωμένο αλλά πεντακάθαρο, με τη θερμοκρασία στη λίμνη να κυμαίνεται γύρω στους 4C ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Όσοι όμως αντέχουν το κρύο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν λιβάδια από γρασίδι να κείτονται γαλήνια κάτω από την επιφάνεια του νερού, παγκάκια καλυμμένα με βρύα να περιμένουν κάποιον να κάτσει πάνω τους, ακόμη και μια γέφυρα που πλέον δεν έχει καμία χρήση, καθώς οι επισκέπτες θα την ξαναπεράσουν μετά από μήνες.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button