Green Lake: Η λίμνη που δημιουργείται μόνο για 6 μήνες το χρόνο
Το «Green Lake» ή Gruner See, στην περιοχή Styria της Αυστρίας, ένα μοναδικό πάρκο που αλλάζει εντελώς μορφή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τον χειμώνα είναι ένα πανέμορφο πάρκο σαν πολλά άλλα, με τα πράσινα μονοπάτια του, τα γραφικά παγκάκια του και την πλούσια βλάστησή του. Το καλοκαίρι, όμως, μεταμορφώνεται σε μια λίμνη που οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν μόνο υποβρυχίως.
Μπορεί να ακούγεται τρελό, ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτή η μεταμόρφωση είναι πολύ απλός στην πραγματικότητα.Το πάρκο βρίσκεται σε μια χαμηλή κοιλάδα περιτριγυρισμένη από βουνά, τα οποία γεμίζουν χιόνι το χειμώνα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα χιόνια λιώνουν και το νερό που δημιουργείται κατεβαίνει από τα βουνά, σχηματίζοντας μια ρηχή λίμνη στην κοιλάδα. Το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα, αλλά είναι αρκετό για τους δύτες και τους φωτογράφους που θέλουν να τραβήξουν συναρπαστικές υποβρύχιες φωτογραφίες και να βιώσουν αυτό το μοναδικό εποχιακό φαινόμενο.
Το νερό είναι παγωμένο αλλά πεντακάθαρο, με τη θερμοκρασία στη λίμνη να κυμαίνεται γύρω στους 4C ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Όσοι όμως αντέχουν το κρύο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν λιβάδια από γρασίδι να κείτονται γαλήνια κάτω από την επιφάνεια του νερού, παγκάκια καλυμμένα με βρύα να περιμένουν κάποιον να κάτσει πάνω τους, ακόμη και μια γέφυρα που πλέον δεν έχει καμία χρήση, καθώς οι επισκέπτες θα την ξαναπεράσουν μετά από μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!
Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!
Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!