Κρατούμενοι κατασκευάζουν ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα από κρατούμενους! Σε μια σημαντική συνεργασία με ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό καθώς και φιλοζωϊκό χαρακτήρα, προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Στόχος της συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος για την εθελοντική εργασία κρατουμένων προκειμένου να κατασκευαστούν ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζώων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των κρατουμένων, τη δημιουργική απασχόλησή τους, τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την προετοιμασία για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, συντονίζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά σε τρία Καταστημάτα Κράτησης τα οποία διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και στο Κ.Κ. Αλικαρνασσού τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα 70 σκυλόσπιτα, 70 Ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα!

σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αυτή τη στιγμή, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 15 κρατούμενοι ενώ βασικός στόχος είναι η επέκτασή του σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, κ. Ειρήνη Μολφέση, η οποία είχε την ιδέα του προγράμματος, ανέλαβε να δώσει τις προδιαγραφές και τα σχέδια για την κατασκευή των σπιτιών για ζώα και έχει την ευθύνη της επιλογής των καταφύγιων στα οποία θα διατεθούν καθώς και την επίβλεψη της αξιοποίησής τους.

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Αργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Καλούδη, γενικού διευθυντή της μη κυβερνητικής εταιρείας, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα μπορούν να συνδράμουν στην συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ενώ θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και επικοινωνίας της δράσης. 

 


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -