ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ΕΕ ανοίγει τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

H ΕΕ συμφώνησε να ξανανοίξει τα σύνορά της σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά της Covid-19 από τρίτες χώρες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καθώς πλησιάζει η θερινή σεζόν οι πρεσβευτές των 27 κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν τη σχετική πρόταση της Κομισιόν, που όμως δεν είναι δεσμευτική, να επιτραπεί η είσοδος στην Ένωση σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες, που έχουν λάβει τις αναγκαίες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες οι πρεσβευτές συνέστησαν να αλλάξουν οι κανόνες ώστε να επιτρέπονται και τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ από άτομα που έκαναν δύο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό και θα επαφίεται σε κάθε κράτος μέλος χωριστά να αποφασίζει αν θα αποδέχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η απόφαση για το κατά πόσον θα προστεθεί η Βρετανία και άλλες χώρες στην «ασφαλή λίστα» της ΕΕ θα ληφθεί επισήμως την Παρασκευή. Οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην ΕΕ, ακόμη κι αν δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα τους ζητείται να επιδείξουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Προς το παρόν, μεταδίδει ο Guardian, μόνον οκτώ χώρες περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και το Ισραήλ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button