ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Hope: Η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που αποτυπώνει το πριν και το μετά της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία καίγοντας 180.000 στρέμματα και αφήνοντας πίσω της περισσότερα από 1.400 κατεστραμμένα σπίτια, είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας του φωτογράφου Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ο οποίος θέλησε να δείξει την καταστροφή που σημειώθηκε μέσα από τα μάτια της μικρής Ελπίδας.

Με τίτλο «Hope», το ολιγόλεπτο βίντεο κάνει μία σύγκριση του πώς ήταν οι δασικές εκτάσεις πριν παραδοθούν στις φλόγες αλλά και ποια είναι η τωρινή τους κατάσταση, αποτελώντας ωστόσο έναν «σπόρο» ελπίδας για τα δέντρα, τα δάση και τη ζωή που θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες.

«Λέγεται πως δεν υπάρχει παράδεισος στη γη αλλά υπάρχουν κομμάτια του. Μία σπίθα μπορεί να προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή, μία σπίθα που μπορεί σε μια στιγμή να καταστρέψει τα πάντα. Αυτή είναι η στιγμή που δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Μία σπίθα ελπίδας είναι ό,τι χρειάζεται για να φυτευτεί ο σπόρος της ελπίδας και η φύση θα βρει τον τρόπο να θεραπευτεί για άλλη μια φορά. Αυτόν τον Αύγουστο καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα καταστρέφοντας παρθένα δάση μοναδικής ομορφιάς. Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους πολέμησαν τη φωτιά, με την ελπίδα να φυτέψουν για άλλη μια φορά τον σπόρο της ελπίδας», αναφέρει στο συνοδευτικό του μήνυμα ο δημιουργός της ταινίας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button