ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Amanda Gorman έκλεψε την παράσταση στην ορκωμοσία του Joe Biden

Η Amanda Gorman ήταν από τα πρόσωπα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αμερικής, Joe Biden.

H  Gorman είναι η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που μίλησε σε ορκωμοσία Προέδρου και προσέφερε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μια βαθιά διχασμένη χώρα, απαγγέλλοντας το ποίημά της «The Hill We Climb». Ντυμένη με ένα φωτεινό, κίτρινο παλτό (που συμβολίζει την αισιοδοξία, την χαρά και την ελπίδα) και ένα κόκκινο headband στα μαλλιά, κατάφερε να καθηλώσει.

«Είδαμε μια δύναμη που θα προτιμούσε να διαλύσει το έθνος μας παρά να το μοιραστεί, που θα κατέστρεφε την χώρα μας αν αυτό σήμαινε πως θα καθυστερούσε τη δημοκρατία. Και σχεδόν τα κατάφερε. Παρόλο, όμως, που η δημοκρατία μπορεί να καθυστερεί κάθε τόσο, δεν μπορεί ποτέ να ηττηθεί μόνιμα. Σ’ αυτή την πραγματικότητα, έχουμε πίστη με τα μάτια στο μέλλον και η ιστορία έχει τα μάτια της σε εμάς. Αυτή είναι η περίοδος της λύτρωσης», είπε η Gorman. Η απόφοιτη του Harvard έγραψε ιστορία ως η νεαρότερη ποιήτρια σε ορκωμοσία των ΗΠΑ ενώ ανά τα χρόνια έχει βραβευτεί για το έργο της.

«Η αυγή είναι δική μας πριν καν το καταλάβουμε, και με κάποιο τρόπο τα καταφέρνουμε. Αντιμετωπίσαμε ένα έθνος που δεν είναι σπασμένο, αλλά απλά ατέλειωτο. Εμείς είμαστε οι διάδοχοι μιας χώρας και μιας εποχής όπου ένα λεπτό, μαύρο κορίτσι προερχόμενο από σκλάβους, μεγαλωμένο από μια μητέρα μόνη, μπορεί να ονειρευτεί πως θα γίνει πρόεδρος, για να καταλήξει να απαγγέλλει για έναν πρόεδρο. Και ναι, δεν είμαστε αψεγάδιαστοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στοχεύουμε σε μια ενότητα που θα είναι τέλεια. Στοχεύουμε σε μια ενότητα με σκοπό. Να δημιουργήσουμε μια χώρα ανοιχτή σε όλες τις κουλτούρες, σε όλα τα χρώματα, σε όλους τους χαρακτήρες και σε όλους τους ανθρώπους. […] Κατεβάζουμε τα χέρια για να μπορούμε να τα πιάσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν θέλουμε το κακό κανενός, αλλά αρμονία για όλους. Ας αφήσουμε τον κόσμο να πει την αλήθεια, πως όσο θρηνούσαμε ωριμάζαμε. Όσο πονούσαμε, ελπίζαμε. Πως όσο κουραζόμασταν, προσπαθούσαμε έτσι ώστε να είμαστε ενωμένοι. Όχι επειδή δεν θα ηττηθούμε ποτέ ξανά, αλλά επειδή δεν θα διαχωριστούμε ξανά

[…] Όταν έρθει η μέρα, θα βγούμε από την σκιά με φλόγες και ατρόμητοι. Η νέα αυγή ανθίζει όσο της το επιτρέπουμε. Θα υπάρχει πάντα φως, αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίοι για να το δούμε. Αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίοι για να γίνουμε φως», ανέφερε η Amanda Gorman.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button