Η ανακάλυψη μίας 14χρονης που μπορεί να οδηγήσει στην θεραπεία του κοροναϊού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κι ενώ εκατοντάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βρουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, μία 14χρονη από το Τέξας κέρδισε ένα βραβείο για μια ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή θεραπεία κατά του κοροναϊού.

Ο λόγος για την 14χρονη Anika Chebrolu η οποία κέρδισε το βραβείο 3M Young Scientist Challenge καθώς και το χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων.

Η Ανίκα ουσιαστικά ανακάλυψε μια μεθοδολογία μέσω της οποίας ανακαλύπτεται το πρωτεύον μόριο που είναι και αυτό που συνδέεται με την ακίδα πρωτεΐνης του κοροναϊού.

Στόχευε στην θεραπεία στη γρίπης, αλλά κατέληξε στον κοροναϊό

Η ινδο-αμερικανή  δεν είχε στόχο να βρει ένα στοιχείο που να χρησιμεύσει στην θεραπεία του κοροναϊού, αλλά σε αυτήν της γρίπης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο CNN, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αποφάσισε με τον μέντορά της να αλλάξουν στόχευση και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν τον κοροναϊό.

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθε για την γρίπη του 1918 και επίσης όταν έμαθε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ παρά τους εμβολιασμούς αλλά και τα αντιγριπικά φάρμακα.

Όπως λέει η ίδια μπορεί η ανακάλυψή της να είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά θέλει όσο τίποτα να εργαστεί δίπλα σε επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται νυχθημερόν για να βρουν το μαγικό αντίδοτο για τον κοροναϊό και όχι μόνο.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -