ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αθήνα έγινε η πρώτη Υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τη UNICEF και την συμμετοχή της ελληνικής πρωτεύουσας στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, υπέγραψαν  ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini.

Ο κ. Μπακογιάννης παρέλαβε από τον κ. Calestini την επίσημη σφραγίδα της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά καθιστώντας την Αθήνα την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρόγραμμα, που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους.

Με κατευθυντήριες αρχές την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ο Δήμος Αθηναίων και το νεοσύστατο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα θα συνεργαστούν για το βέλτιστο συμφέρον και την ευημερία των παιδιών και των νέων που ζουν στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Ελλάδας. Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας, συλλογής δεδομένων, και προγραμματισμού δράσεων για παιδιά και νέους, το πρόγραμμα στοχεύει στη:

  • Μείωση της παιδικής φτώχειας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων
  • Προώθηση της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών
  • Προώθηση της προσβασιμότητας τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε χώρους εκπαίδευσης
  • Πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βίαιης συμπεριφοράς εντός των κοινοτήτων τους
  • Προώθηση της εκπαίδευσης μέσω της διαρκούς ανάπτυξης ικανοτήτων
  • Προώθηση της απασχολησιμότητας των νέων και της ανάπτυξης δεξιοτήτων
  • Προώθηση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων
  • Προώθηση της υγιεινής διατροφής με έμφαση στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας
  • Προώθηση της ισότητας των φύλων
  • Ενίσχυση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF η οποία υλοποιείται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να κάνουν τις πόλεις και τις κοινότητές τους πιο φιλικές προς αυτά.

Η Υποψηφιότητα του Δήμου Αθηναίων σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος στην χώρα με πέντε ακόμα Δήμους να προστίθενται στον μηχανισμό τους επόμενους μήνες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button