Η Coca Cola λανσάρει νέα μπουκάλια με καπάκια που δεν ξεκολλάνε

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια σε πεζοδρόμια, πλατείες, παραλίες και εξοχές, είναι τα μικρά καπάκια πλαστικών μπουκαλιών που ξεβιδώθηκαν και πετάχτηκαν χωριστά από τα μπουκάλια των αναψυκτικών. 

Η Coca-Cola επιδιώκει τώρα να μειώσει αυτό το είδος της ρύπανσης, αλλάζει τα πλαστικά μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε τα καπάκια να ξεβιδώνονται μεν, αλλά χωρίς να αποκολλούνται από την συσκευασία. Έτσι ολόκληρο το μπουκάλι είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε έναν κάδο ανακύκλωσης, χωρίς απώλειες. 

Μέχρι τις αρχές του 2024, όλα τα πλαστικά μπουκάλια των Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Diet Coke, Fanta, Sprite, Dr Pepper και Lilt στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν ανανεωθεί. Ήδη τα πρώτες συσκευασίες έχουν ανέβει σε ράφια καταστημάτων της Σκωτίας.

«Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή που ελπίζουμε ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, διασφαλίζοντας ότι όταν οι καταναλωτές ανακυκλώνουν τα μπουκάλια μας, κανένα καπάκι δεν θα μένει πίσω», εξηγεί ο Jon Woods, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Μεγάλης Βρετανίας.

«Οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που αθροιστικά κάνουν τη μεγάλη διαφορά και όταν πρόκειται για ανακύκλωση, όσο υψηλότερης ποιότητας είναι το υλικό τόσο το καλύτερο», λέει ο Adam Herriott, ειδικός ανακύκλωσης στη μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση WRAP.

Από την πλευρά τους, ακτιβιστές για το κλίμα – μεταξύ των οποίων και μέλη της Greenpeace- επισημαίνουν ότι όσο τέτοια μπουκάλια εξακολουθούν να είναι πλαστικά μιας χρήσης, θα προστίθενται στην κρίση της πλαστικής ρύπανσης.

Περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι μια πιο έξυπνη λύση είναι η εξάπλωση συσκευασιών πολλαπλών χρήσεων. Τον περασμένο μήνα, η Coca Cola άρχισε να δοκιμάζει επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο γυαλί, σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και το Χονγκ Κονγκ.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια είναι διαφανή ώστε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται εύκολα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -