Thursday, 24 April 2025

Η ισπανική πόλη που ανακηρύχθηκε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2025

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Μαδρίτη μόλις ανακηρύχθηκε η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2025, αφήνοντας πίσω της γαστρονομικούς γίγαντες όπως το Παρίσι, το Πόρτο και η Νάπολη.

Με μια σκηνή φαγητού που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, η ισπανική πρωτεύουσα κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο των ειδικών όσο και των ντόπιων, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Κροκέτες, ισπανικές τορτίγιες, Bocadillo de Calamares -τι τα συνδέει; Εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμα, όλα προέρχονται από τη Μαδρίτη, που μόλις η κορυφαία γαστρονομική πόλη της Ευρώπης από το Time Out.

Η ισπανική πρωτεύουσα ξεπέρασε γαστρονομικούς «τιτάνες» της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό 90% από τους χιλιάδες ντόπιους που συμμετείχαν στην έρευνα, χαρακτηρίζοντας τη γαστρονομική της σκηνή ως «ποικιλόμορφη» και «πειραματική».

Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών στο φαγητό, η Μαδρίτη δεν είναι μόνο η κορυφαία γαστρονομική πόλη της Ευρώπης, αλλά και η πέμπτη καλύτερη στον κόσμο.

Η φήμη της στη γαστρονομία είναι διαχρονική, αλλά τι την κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή τη στιγμή;

«Έχουμε το καλύτερο φυτικό εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με τον Πράσινο Οδηγό (El Invernadero), ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο αφιερωμένο στα εντόσθια (La Tasquería) και το μοναδικό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας μέσα σε ένα ιστορικό ταμπλάο φλαμένκο (εστιατόριο όπου βλέπεις live show φλαμένκο)», λέει η Gorka Elorrieta, συντάκτρια του Time Out Madrid για το φαγητό και το ποτό. «Τα μπιστρό με φυσικό κρασί βρίσκονται παντού, οι μικροί φούρνοι ανθίζουν και οι νέοι σεφ εντυπωσιάζουν στα OSA, Chispa, Lur και Tonton, ενώ η γειτονιά Trafalgar σφύζει από συναρπαστικά νέα openings».

Άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που μπήκαν στη λίστα είναι το Παρίσι (στο νούμερο 9), το Πόρτο (στο νούμερο 17) και η Νάπολη (στο νούμερο 19), αλλά μπορείτε να ανατρέξετε στην πλήρη λίστα εδώ.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!