Η πλωτή πόλη που χτίζεται λόγω κλιματικής αλλαγής

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Mια ολλανδική εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές των Μαλδιβών για να μετατρέψουν μια περιοχή 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε πλωτή πόλη.

H πλωτή πόλη διαμορφώνεται στη δομή των κοραλλιογενών υφάλων και τροφοδοτείται από πράσινη ενέργεια για να ενισχύσει το μικρό νησιωτικό έθνος ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Οι Μαλδίβες είναι κατά μέσο όρο σχεδόν ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι το πιο χαμηλό έθνος στον κόσμο, με κίνδυνο να είναι από τα πρώτα μέρη που δεν θα είναι κατοικήσιμα ενώ θερμαίνεται ο πλανήτης.

Οι Ολλανδοί γνωρίζουν από αυτά, καθώς η χώρα τους βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έτσι, η εταιρεία με εμπειρία 300 ετών δουλεύει μαζί με την κυβέρνηση της χώρας για να βρει λύση.

«Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Μαλδιβών θέτει τον τόνο του σχεδιασμού, με μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή. Ως έθνος είμαστε στην πρώτη γραμμή απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη, με τις Μαλδίβες να είναι τέλεια τοποθετημένες ώστε να οραματιστούμε το πως θα επιβιώσει η ανθρωπότητα ενόψει της ανόδου των θαλασσών και της παράκτιας διάβρωσης».Οι Μαλδίβες ζουν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό και οι εξάγωνες κατασκευές είναι εμπνευσμένες από τα κοράλλια που βρίσκονται παντού τριγύρω. «Η προσαρμογή μας με την κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να καταστρέψει τη φύση αλλά να εναρμονιστεί μαζί της», είπε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Mohamed Nasheed.

Η πλωτή πόλη θα ενώνεται με κανάλια και εύκαμπτες γέφυρες, ενώ οι αποβάθρες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους τη στάθμευση και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα ολοκληρωθεί σε πέντε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -